Офіційно: чим отруїлися відвідувачі мережі "Томатіна" Фото: facebook.com/tomatina.club
У вівторок, 26 липня, Держпродспоживслужба оприлюднила результати розслідування щодо масового отруєння у львівській мережі ресторанів «Томатіна». Причиною спалаху назвали соус «карбонара» з сирими яйцями, а також порушення правил гігієни працівниками закладів.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.
Допоможіть журналістам Vgorode.ua виконувати свою роботу. Підтримайте фінансово >>> ❤Як повідомили у Держпродспоживслужбі, загалом з 2 до 12 липня з отруєнням госпіталізували 32 людей, які їли у закладах «Томатіна» у Львові. У більшості з пацієнтів діагностували сальмонельоз. Хворі споживали страви, у які входить соус «карбонара». Після випадку з масовим отруєнням у соус більше не додають сирі яйця, вказано у звіті Держпродспоживслужби. Згодом, ресторани популярної мережі "Томатіна" тимчасово припинили роботу у Львові.
За інформацією Держпродспоживслужби, основною причиною спалаху стало використання в стравах соусу «карбонара», у приготуванні якого використовувались вершки та сирі курячі яйця, хоча остаточного джерела збудника інфекції не встановили. За результатами лабораторних досліджень у змивах з відібраних пробах продуктів у закладах «Томатіна» та у виробничому цеху сальмонелу не виявили.
«Виникненню спалаху сприяли наступні обставини: відсутність належних умов на виробництві для дотримання працівниками правил особистої гігієни (відсутність умивальників у виробничих приміщеннях закладів харчування, відсутність антисептиків для обробки рук персоналу); відсутність окремих місць для проведення санітарної обробки яєць в закладах харчування; відсутність умов для первинної обробки овочів; незабезпечення контролю за дотриманням температурних умов зберігання харчових продуктів та продовольчої сировини у холодильному обладнанні, порушення вимог товарного сусідства в холодильному обладнанні; не проведення гігієнічного навчання працівників, незабезпечення лабораторного контролю на виробництві (змиви, напівфабрикати, готова продукція, вода водопровідна)», – йдеться у повідомленні Держпродспоживслуби.
За результатами інспектувань надано приписи щодо усунення порушень.
Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.