Офіційно: чим отруїлися відвідувачі мережі "Томатіна"

Офіційно: чим отруїлися відвідувачі мережі "Томатіна"

Офіційно: чим отруїлися відвідувачі мережі "Томатіна" Фото: facebook.com/tomatina.club

Події
27 липня 2022 12:31

У вівторок, 26 липня, Держпродспоживслужба оприлюднила результати розслідування щодо масового отруєння у львівській мережі ресторанів «Томатіна». Причиною спалаху назвали соус «карбонара» з сирими яйцями, а також порушення правил гігієни працівниками закладів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у Держпродспоживслужбі, загалом з 2 до 12 липня з отруєнням госпіталізували 32 людей, які їли у закладах «Томатіна» у Львові. У більшості з пацієнтів діагностували сальмонельоз. Хворі споживали страви, у які входить соус «карбонара». Після випадку з масовим отруєнням у соус більше не додають сирі яйця, вказано у звіті Держпродспоживслужби. Згодом, ресторани популярної мережі "Томатіна" тимчасово припинили роботу у Львові. 

За інформацією Держпродспоживслужби, основною причиною спалаху стало використання в стравах соусу «карбонара», у приготуванні якого використовувались вершки та сирі курячі яйця, хоча остаточного джерела збудника інфекції не встановили. За результатами лабораторних досліджень у змивах з відібраних пробах продуктів у закладах «Томатіна» та у виробничому цеху сальмонелу не виявили.

«Виникненню спалаху сприяли наступні обставини: відсутність належних умов на виробництві для дотримання працівниками правил особистої гігієни (відсутність умивальників у виробничих приміщеннях закладів харчування, відсутність антисептиків для обробки рук персоналу); відсутність окремих місць для проведення санітарної обробки яєць в закладах харчування; відсутність умов для первинної обробки овочів; незабезпечення контролю за дотриманням температурних умов зберігання харчових продуктів та продовольчої сировини у холодильному обладнанні, порушення вимог товарного сусідства в холодильному обладнанні; не проведення гігієнічного навчання працівників, незабезпечення лабораторного контролю на виробництві (змиви, напівфабрикати, готова продукція, вода водопровідна)», – йдеться у повідомленні Держпродспоживслуби.

За результатами інспектувань надано приписи щодо усунення порушень. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах