Львівські лікарі врятували жінку з Донеччини, на подвір'я якої прилетіла російська ракета

Львівські лікарі врятували жінку з Донеччини, на подвір'я якої прилетіла російська ракета

Львівські лікарі врятували жінку з Донеччини, на подвір'я якої прилетіла російська ракета Фото:

Події
01 серпня 2022 11:38

Львівські лікарі лікують 40-річну жінку з Донеччини, яку через масивні травми ледь вдалося врятувати. Її чоловіка вбили росіяни на очах у 13-річного сина, який згодом помер у лікарні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

40-річна Оксана з Лиману, що на Донеччині. Росіяни вбили її чоловіка на очах у 13-річного сина, який сам невдовзі помер в лікарні від отриманих травм. Саму ж жінку з масивними ранами медикам ледь вдалося врятувати.

«Усе сталось на Великдень. Тоді на подвір’ї їх було четверо: Оксана з чоловіком, сином та бабусею. На вулиці було тихо, жодних повітряних тривог, аж раптом прилетіла ракета. Оксану вибуховою хвилею відкинуло вбік. Пам’ятає лише крики дитини. Чоловік загинув одразу. Поранених – Оксану та внука, бабуся з осколком в шиї перенесла до погребу. Там вони три години чекали на рятувальників, стікаючи кров’ю – синові осколок потрапив прямо біля серця, в Оксани численні травми тіла. Врешті, рятувальникам вдалося вивезти жінок та хлопця з місця обстрілу», – повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Львівські медики врятували життя жінки з Донеччини, яка постраждала від обстрілу росіянамиЛьвівські медики врятували життя жінки з Донеччини, яка постраждала від обстрілу росіянами Фото:

Оксану повезли до лікарні в Краматорську, а сина з бабусею – у Слов’янськ. Там дитину намагались врятувати в реанімації, а бабусі видалили осколок. Стан Оксани був важкий: травми грудної клітки та сильні поранення кінцівок. Найбільше постраждала ліва рука. Жінку одразу прооперували: зупинили внутрішню кровотечу черевної порожнини та зашили масивні рани. Про те, що її сина вже немає, Оксана дізналася на 3-й день після прощання з ним. Каже, увесь цей час відчувала, що щось не так – материнське серце розривалось.

З Краматорська Оксану перевезли до Дніпра, а далі транспортували до Львова. Тут над порятунком руки жінки працювали десятеро лікарів. Спеціалісти провели шість операцій, під час яких закривали дефекти мʼяких тканин, пересаджували шкіру та, зокрема, зробили складну пластичну операцію з переміщення частини м’яких тканин передпліччя у зону пораненого ліктя.

Попереду в жінки – тривала реабілітація, аби відновити функціональність руки.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах