У 30 людей на Львівщині підозрюють новий штам коронавірусу

У 30 людей зі Львова та області підозрюють новий штам коронавірусу

У 30 людей зі Львова та області підозрюють новий штам коронавірусу Фото: unsplash.com/Parastoo Maleki

Події
08 серпня 2022 15:05

У 30 людей зі Львова та області підозрюють новий штам коронавірусу. Зразки їхніх тестів відправили у Центр громадського здоров’я Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомила керівниця Львівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України Наталія Іванченко, у Київ відправили позитивні результати тестів людей, які нещодавно повернулися з Італії, Іспанії, Польщі.

«Оскільки в Україні та на Львівщині збільшується кількість хворих на коронавірус, а в Європі поширюється новий штам Covid-19 ВА.4 або ВА.5 і в нас багато люде повертаються з-за кордону, то Центр громадського здоров’я дав завдання періодично надсилати зразки тестів хворих на Covid-19 людей на наявність нового штаму. Із Львівщини відправили 30 таких зразків», – розповіла вона Тvoemisto.tv.

Результати цих тестів будуть відомі протягом кількох днів. Водночас у Чернівцях виявили вже 9 випадків захворювання, викликаного новим штамом.

«В Європі та Україні фіксують зріст захворюваності на Covid-19. Здебільшого випадки спровоковані новим штамом ВА.4 або ВА.5, який відрізняється від інших більшою заразністю. Вакцинація – єдиний надійний захист. Людина повинна отримати дві дози вакцини, як вакцинальний комплекс, а через 6 місяців – зробити бустерну. Також в Україні дозволена друга бустерна доза для людей, старших 60 років і для хто, хто має імунодефіцитні стани. Ця доза вводиться після чотирьох місяців по отриманню першого бустера», – додає Наталія Іванченко.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах