По суботах, влітку і за ущільненою програмою: як навчатимуться львівські школярі

По суботах, влітку і за ущільненою програмою: як навчатимуться львівські школярі

По суботах, влітку і за ущільненою програмою: як навчатимуться львівські школярі Фото: zn.ua

Події
12 серпня 2022 09:40

У новому навчальному році уроки у львівських школярів можуть відбуватися по суботах, влітку або за ущільненою програмою. Такі варіанти розглядають у школах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив керівник управління освіти Львівської міськради Андрій Закалюк, кожен заклад вибиратиме форму навчання на свій розсуд, пише Tvoemisto.tv.

«Законом передбачено, що кожен заклад сам планує структуру навчального року: коли він закінчиться, коли і скільки триватимуть канікули. Невідомо, якою буде зима, ситуація з газом, опалювальним сезоном. Ми теж про це думаємо, готуємося. Є різні варіанти – навчання по суботах, влітку, ущільнення програми. Механізмів достатньо. Але давайте акцентувати увагу на тому, що нам вдасться все це пройти, пережити зиму, що не доведеться шукати складних рішень. Хоча, звичайно, якщо треба буде це робити, то ми знайдемо вихід», – сказав Андрій Закалюк.

Щодо зимових канікул рекомендацій поки що немає. Зараз триває підготовка до опалювального сезону, є рекомендації на рівні житлово-комунального господарства. Оскільки освіта дуже мобільна, до ситуації можна швидко адаптуватися.

«23 лютого ми ще звично навчали дітей, а вже 26-го в школах клали людей спати і готували їм їжу. Ми здатні швидко переформатувати навчальний процес, особливо маючи досвід онлайн-навчання. Звісно, це не найкращий варіант, і про це треба теж говорити. Для наших дітей кращий формат навчання – звичний, офлайн», – зазначив керівник управління освіти.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах