Львів’ян та гостей міста кличуть на плетіння маскувальної сітки для встановлення рекорду

Львів’ян та гостей міста кличуть на плетіння маскувальної сітки для встановлення рекорду

Львів’ян та гостей міста кличуть на плетіння маскувальної сітки для встановлення рекорду Фото: loda.gov.ua

Події
29 серпня 2022 08:40

Львів’ян та гостей міста кличуть на встановлення рекорду з плетіння найбільшої маскувальної сітки в Україні. Такі сітки завжди дуже потрібні військовим.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Так, 3-4 вересня волонтери зберуться на масштабну акцію під назвою «Найбільша маскувальна сітка України». Організатори акції подали заявку на її включення у Національну книгу рекордів України. Національний реєстр рекордів вже схвалив заявку. До участі у заході запросили усі волонтерські штаби плетіння маскувальних сіток Львова. У планах – сплести за два дні 2000 квадратних метрів сітки. Для цього потрібно понад 1000 осіб кожного дня.

«Сітки на фронті потрібні завжди, і багато. На них є запит з початку війни й до нині. Правильно сплетена і розумно встановлена сітка робить невидимою позицію надовго. Справжня фабрична НАТівська сітка розміром 3х4 метри коштує приблизно 2 тисячі євро, це не по кишені ні державі, ні волонтерам. Тому небайдужі люди по всій країні плетуть сітки», – розповів керівник управління молоді та спорту Роман Хім’як. 

Такий розмір сітки допоможе покрити всі замовлення військових, які є в штабах Львова. Акція буде відбуватись у Львівському палаці мистецтв з 09:00 по 19:00. Усіх закликають долучатися до іціативи.

Окрім цього, потрібна допомога бізнесу та небайдужих громадян, щоб зібрати кошти на закупівлю тканини й основ для сіток. Приблизна сума, яку треба зібрати – 50 000 гривень. Охочим слід звертатися на електронну скриньку: lomc2001@gmail.com, де нададуть реквізити та звіт.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах