Тестувальник з нуля: з чого почати кар’єру?

Тестувальник з нуля: з чого почати кар’єру?

Тестувальник з нуля: з чого почати кар’єру?

Події
01 вересня 2022 10:30

Переглядаючи вакансії, які є на сайтах з пошуку роботи та оглядаючи вимоги до кандидатів, приходить на думку питання: “а чи беруть куди-небудь без досвіду 10 років і супер досягнень на попередньому місці роботи?”. Невже всюди потрібно бути працівником року і директором на посаді спеціаліста кол-центру? Дедалі частіше роботодавці шукають таких собі суперменів, які можуть працювати 24/7.

Проте не всюди так. Найстабільніша на сьогодні сфера IT навпаки шукає фахівців різних напрямків без досвіду. Найбільш розповсюджений тепер запит у Google: тестувальник з нуля, з чого почати?

Тому нижче представлений покроковий план:

Пройти курси тестувальників.

Чому саме курси, якщо інтернет кишить різноманітною інформацією? Бо в інтернеті немає чіткої структури і вірогідніше тільки заплутаєтесь, не маючи вірної послідовності вивчення бази. На ній вже будуються всі ваші знання. Тому, обрати хороші курси тестувальників - мета номер один у списку.

Поглиблення у тестове середовище.

Тут розуміється те, що Ви маєте оточити себе тестуванням: підписатися на різноманітні пабліки тестувальників, канали YouTube, вступити в групи Телеграм з інформацією про новини в світі тестування та можливими вакансіями. Це допоможе отримувати додаткову інформацію з перших вуст, а також підтримку від таких же тестувальників на початку шляху та інсайдерську інформацію від майстрів своєї справи.

Саморозвиток.

Найкраща рекомендація - ніколи не закінчувати навчання. Користуйтесь літературою, читайте статті на тему тестування. Це додаткові знання, які завжди можна використати на практиці. Ви заощаджуєте час і вивчаєте досвід вирішення тих чи інших завдань, а на практиці вже готові одразу впроваджувати знання.

Практика.

Навіть якщо Ви ще на етапі пошуку роботи, завжди є можливість практикуватись в тестуванні ігор, сайтів, додатків, які є у відкритому доступі. Тренуйте свій погляд тестувальника. Переходьте на сайти, які вас цікавлять, скачуйте ігри або популярні додатки. Пишіть розробникам про знайдені помилки. Це додатковий шанс знайти роботу.

Додаткові навички.

В кожній професії є навички, які допомагають краще і швидше розвиватись. Наприклад, англійська в подальшому буде просто необхідна для спілкування з замовниками, оскільки більшість з них є іноземцями. Вивчайте її щодня, витрачайте по п’ятнадцять хвилин у середньому на повторення і ще п’ятнадцять на вивчення нового.

Додатково вивчайте мову програмування, вона ніколи не буде зайвою. По-перше, ви зможете більш якісно надавати звітність про помилки програмного забезпечення, по-друге, це ще одна можливість подальшого розвитку в кар’єрі.

Всі ці кроки дадуть Вам шанс стати першим, кращим та більш професіональним спеціалістом своєї справи. Робіть всі кроки поступово, не потрібно розриватися на всі дії одразу. Почніть з азів та стійкої бази знань, пройдіть курси тестувальників і отримайте професію QA Engineer. План подальших кроків Ви вже маєте, дотримуйтесь його. Успіх на боці наполегливих.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах