Львів'янка відсудила у мерії понад 120 тисяч за падіння дерева на її автомобіль

Львів'янка відсудила у мерії понад 120 тисяч гривень за падіння дерева на її автомобіль

Львів'янка відсудила у мерії понад 120 тисяч гривень за падіння дерева на її автомобіль Фото: v-variant.com.ua

Події
16 вересня 2022 11:43

У Львові жінка відсудила понад 120 тисяч гривень за пошкодження її автомобіля, на який впало дерево під час сильного буревію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

У рішенні суду йдеться, що 25 червня 2021 року Ірина Демків припаркувала своє авто Toyota Auris на вулиці Вернигори. У той день у Львові був сильний буревій і на автомобіль жінки впала тополя. Причиною падіння дерева був його незадовільний стан, оскільки воно було уражене прикореневою гниллю, а його вік сягав уже 80 років, повідомляє zaxid.net.

Жінка звернулась до суду, щоб відсудити компенсацію на ремонт свого авто, який складав 120 тисяч гривень. Проте комунальники (ЛКП «Зелений Львів» та ЛКП «Левандівка») стверджують, що дерево не було на їх балансі, таку ж відповідь надали й у Залізничній райадміністрації та департаменті містобудування Львівської міськради.

За словами адвоката жінки, департамент містобудування Львівської міськради повинен був визначити балансоутримувача зелених насаджень на вулиці Вернигори, а до повноважень райадміністрації входить розпорядження про видалення аварійних дерев.

Суд зобов’язав департамент містобудування Львівської міськради та Залізничну районну адміністрацію виплатити водійці 120 тисяч гривень майнової шкоди. На рішення суду може бути подана апеляція.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах