Скільки переселенців пішли до школи в Дрогобичі, Бориславі і Трускавці

Скільки переселенців пішли до школи в Дрогобичі, Бориславі і Трускавці

Скільки переселенців пішли до школи в Дрогобичі, Бориславі і Трускавці Фото: Юрій Богун

Події
20 вересня 2022 12:07
Автор: Юрій Богун

На Дрогобиччині понад 1000 дітей переселенців сіли за парти шкіл району. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Від початку повномасштабного російського вторгнення, на Дрогобиччину приїхали понад 35 241 внутрішньо переміщених осіб, з них 11 109 — діти.

Ті, хто вирішив залишитись у західній частині України, а саме на Дрогобиччині — цьогоріч вперше сіли за парти шкіл Дрогобицького району. Загалом на Дрогобиччині 1003 дітей ВПО стали частиною освітянського процесу у нашому районі.

У Дрогобицькій територіальній громаді  — 491 школярів,  у Бориславській територіальній громаді — 137 школярів, у Трускавецькій тергромаді — 300 школярів, Східницькій тергромаді — 58, а у Меденицькій тергромаді — 17 школярів.

Саме така кількість дітей зі східних та південних частин України, розпочали навчальний процес разом із місцевими школярами. Це діти з 1 по 11 клас.

Цьогорічний освітянський процес розпочався вчасно, а діти переселенців, як і всі інші школярі Дрогобиччини розпочали свій навчальний рік у новому місті та готові здобувати нові знання.

Загалом, від початку повномасштабного російського вторгнення, на Дрогобиччину приїхали діти з Харківщини, Херсонщини, Донеччини, Київщини та усіх тих міст й регіонів України,  де російський ворог зараз намагається знищити українську землю. Усі вони стали частиною дрогобицької освітянської спільноти школярів та школярок.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах