На Львівщині 1652 людини звернулися до лікарів з підозрою на сказ

На Львівщині 1652 людини звернулися до лікарів з підозрою на сказ

На Львівщині 1652 людини звернулися до лікарів з підозрою на сказ Фото: city-adm.lviv.ua

Події
05 жовтня 2022 08:25
Автор: Юрій Богун

На Львівщині 1652 людини звернулися до лікарів з підозрою на сказ. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, на Львівщині тільки у цьому році зафіксували 1652 звернення мешканців області щодо покусу тваринами з підозрою на сказ (минулого року – 1411).

 Медики зазначають, що у будь-якому випадку слід звернутися до лікаря, проте, якщо тварина вам відома (наприклад, ваша власна чи сусідська собака або кіт), за нею 10 днів спостерігають, і якщо сказу не виявлено, постраждала людина може обійтися без екстреної профілактики вакцинації.

Якщо ж покусала білка, лисиця, вовк чи безпритульні кіт або собака, слід негайно звернутися до лікаря для проведення вакцинації. Цього року таку вакцинацію провели вже 553 людям (минулого року – 83 людям).

«На Львівщині за останні 3 роки зареєстровано 1 випадок сказу у людини, на жаль, летальний», - розповіла керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Вона додає, якщо укус в ділянці обличчя, шиї, кистей рук, укус дикою твариною або з ознаками хвороби - тоді ще вводять готові антитіла - імуноглобулін або сироватку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах