На Львівщині викрили ще двох зрадників

На Львівщині викрили ще двох зрадників

На Львівщині викрили ще двох зрадників Фото: ssu.gov.ua

Події
10 сiчня 2023 14:39

На Львівщині викрили ще двох зрадників. 56-річний львів’янин та 43-річна нікополька відкрито виправдовували російську агресію та підтримували злочинні дії окупантів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомили у пресслужбі Служби безпеки України, чоловік здійснював російську пропаганду впродовж тривалого часу. Відкрито виправдовував та прославляв злочинні дії російських військових, а також дискредитував ЗСУ.

«В одному з випадків зафіксовано, що зловмисник погрожував своєму проукраїнському знайомому розправою. На питання співрозмовника – «Вот, вопрос, если мы с тобой встретимся, ты в меня будешь стрелять?». Колаборант відповів досить радикально: «Я клятву давал советскому союзу и служить буду советскому союзу. По-этому, я тебе уже сказал, даже не сомневайся»», – йдеться у повідомленні.

Стосовно іншої зрадниці, вимушеної переселенки, яка ховаючись від ракетних ударів ворога прибула на Львівщину, контррозвідники зафіксували публічні висловлювання про необхідність окупації усієї території України. Незважаючи на збройну агресію рф колаборантка продовжувала вихваляти та підтримувати політику окупанта.

Служба безпеки України повідомила зловмисникам про підозру у вчинені злочину за ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Фігурантці справи суд вже обрав запобіжний захід - тримання під вартою. Стосовно іншого учасника кримінального провадження тривають додаткові слідчі дії.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах