На Львівщині активізувалися вовки, мешканців просять бути обережними

На Львівщині активізувалися вовки, мешканців просять бути обережними.

На Львівщині активізувалися вовки, мешканців просять бути обережними. Фото: 7snov.com.ua.

Події
05 лютого 2023 14:07

Працівники нацпарку «Бойківщина» попередили про активність вовків на Львівщині. Через нестачу їжі дикі тварини почали підходити все ближче до сіл. Мешканців просять бути обережними. Читайте всі новини Львова та області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На Турківщині екологи зафіксували сліди тварин, які ймовірно шукають їжу. Мешканців району застерігають про присутність диких тварин та просять бути обережними.

На Львівщині активізувалися вовки, мешканців просять бути обережними.На Львівщині активізувалися вовки, мешканців просять бути обережними. Фото: facebook.com/Національний природний парк "Бойківщина".

На Львівщині активізувалися вовки, мешканців просять бути обережними.На Львівщині активізувалися вовки, мешканців просять бути обережними. Фото: facebook.com/Національний природний парк "Бойківщина".

«Цього року працівниками НПП "Бойківщина" відмічено велику кількість вовків, які ходять, як по одному, так і зграями. Через брак їжі сіроманці можуть все ближче спускатися до людських осель. Але більшість випадків нападу вовка на людину є результатом їх захворювання сказом, яке вони можуть підхопити від інфікованих лисиць», – йдеться у повідомленні парку.

Працівники нацпарку застерігають людей бути обережними, адже вовки здатні відчути запах потенційної здобичі на відстані 1,5 кілометра. Крім того, ця тварина може бігти зі швидкістю 65 км/год і стрибати до 5 метрів у висоту. Вовча зграя може складатися з 40 тварин, а один голодний вовк за раз може з'їсти 10 кілограмів м'яса.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах