Акушер-гінекологиню з Пустомитів Анну Марич судитимуть за смерть немовляти

Акушер-гінекологиню з Пустомитів Анну Марич судитимуть за смерть немовляти.

Акушер-гінекологиню з Пустомитів Анну Марич судитимуть за смерть немовляти. Фото: freepik.com.

Події
15 березня 2023 13:36

Акушер-гінекологиню з Пустомитів Львівської області Анну Марич судитимуть за смерть немовляти.
Новонароджений хлопчик помер на третій день після пологів, які приймала лікарка. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У квітні 2021 року подружжя Олени та Максима Чередєєвих втратило новонародженого сина після пологів у Пустомитівській лікарні, які приймала лікарка Анна Марич. Вагітність у жінки протікала нормально. У висновку патологоанатома написано, що причиною смерті немовляти є важка асфіксія (удушення) при пологах, пише Zaxid.net.

Акушер-гінекологиню з Пустомитів Анну Марич судитимуть за смерть немовляти.Акушер-гінекологиню з Пустомитів Анну Марич судитимуть за смерть немовляти. Фото: facebook.com/Анна Марич.

Лікарку акушер-гінекологиню Анну Марич судитимуть за неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть немовляти. Наприкінці лютого лікарці повідомили підозру, а 10 березня справу передали до суду. 

36-річна львів’янка Олена Чередєєва розповіла, що досудове розслідування у справі тривало майже два роки. За цей час відбулося засідання клініко-експертної комісії департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, проведено дві судовово-медичні експертизи, допитано свідків та зібрано інші докази вини лікарки акушер-гінеколога Анни Марич.

«Судово-медична експертиза встановила, що необережні дії лікаря, ймовірно, призвели до трагедії. Якщо вона би вчасно поклала мене в лікарню, обстежила, провела ургентний кесарів розтин, то можна було би того уникнути», – каже Олена Чередєєва.

Жінка зазначила, що після пологів медики не скерували на експертизу плаценту, що могло б дати більше відповідей на питання у справі, а натомість цей біоматеріал в лікарні поспішно утилізували.

«Лікар, який нічого не приховує і не боїться, а впевнений в собі, дбає про те, щоб передати плаценту на експертизу, а в даному випадку її знищили. Зі слів лікарки, плаценту передали санітарці, а санітарка – літня жінка пояснила, що нічого не знала, робила свою роботу і те, що їй сказали», – розповіла Олена Чередєєва.

Постраждале подружжя військовослужбовця, яка втратило дитину, сподівається на справедливе рішення суду в цій справі.

«Для нас дуже важливо добитися справедливості у справі смерті нашого довгоочікуваного новонародженого сина з недбалості лікарки Анни Марич заради його світлої пам’яті», – зауважила Олена Чередєєва.

У прокуратурі Львівщини підтвердили, що справу про неналежне виконання професійних обов’язків (ч. 2 ст. 140 ККУ) 38-річною лікаркою з Пустомитів з обвинувальним висновком скерували на розгляд до Пустомитівського районного суду. На час слідства Анну Марич не відсторонювали від роботи, вона продовжувала працювати в пологовому відділенні лікарні.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах