П'ять локацій на Львівщині, де можна помилуватися цвітінням крокусів

П'ять локацій на Львівщині, де можна помилуватися цвітінням крокусів.

П'ять локацій на Львівщині, де можна помилуватися цвітінням крокусів.

Події
27 лютого 08:59

Весна — пора цвітіння. Одними з перших із-під снігу на сонячних галявинах визирають крокуси, встеляючи все довкола фіолетовими "килимами". Цю рослину, до речі, вважають символом щастя, а ще називають квіткою Місяця. Цьогоріч крокуси на Львівщині заквітли вже наприкінці лютого. 

Розповімо про п'ять локацій у Львові та Львівській області, де можна помилуватися цвітінням крокусів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ботанічний сад

Фото: pexels.com.Фото: pexels.com.

У ботанічному саду Львівського Національного університету імені Івана Франка сезон цвітіння стартує наприкінці зими й триває аж до пізньої осені.

Морозник, підсніжники, білоцвіт, примули, крокуси — усі вони вже квітнуть.

Аби помилуватися первоцвітами слід лише дочекатися, аби у ботсаду оголосили день відкритих дерев. Як правило, його проводять у вихідні.

Адреса: Ботанічний сад Львівського Національного університету імені Івана Франка, вулиця Черемшини, 44 та вулиця Кирила і Мефодія, 4.

Стрийський парк

Фото: Yuriy Yusupov.Фото: Yuriy Yusupov.

На відміну від Ботанічного саду, куди можн потрапити лише у день "відкритих дверей", або за умови попереднього узгодження часу візиту з адміністрацією, у Стрийському парку Львова милуватися цвітінням крокусів можна будь-коли і скільки завгодно. Як правило, найбільше людей тут гуляє на вихідні. Особливо, у сонячну погоду, знимкують квіти і себе на їхньому фоні. 

Адреса: Стрийський парк у Львові, вулиця Стрийська, 15. 

Трускавець

Трускавець — популярний бальнеологічний курорт у Львівській області, який на увесь світ славиться своєю цілющою водою, свіжим карпатським повітрям і теренкурами парком. Втім, масовим цвітінням крокусів милуються туристи аж ніяк не в останньому, а біля залізничного вокзалу. Так, на території кількох старовинних приватних садиб квітнуть тисячі крокусів. Заходити на територію, звісно, можна лише з дозволу господарів, але милуватися з-за паркану не заборонено нікому. Масове цвітіння крокусів — вражає. 

Адреса: вулиця Соломії Крушельницької, Трускавець.

Урочище "Чорний ліс"

Фото: unsplash.com.Фото: unsplash.com.

В урочищі "Чорний ліс", що на території Великомостівського лісництва на Львівщині, квітне шафран Гейфелів, який перебуває на межі зникнення та занесений до Червоної книги України. Лісова охорона зранку до вечора контролює тут ситуацію, щоб унеможливити нищення червонокнижних квітів. А ось зупинити авто і помилуватися дивовижною красою — не заборонено.

Адреса: урочище "Чорний ліс", траса Великі Мости — Червоногорад.

Садиба Крушельницького лісництва

Фото: unsplash.com.Фото: unsplash.com.

У садибаі Крушельницького лісництва, що на території національного природного парку "Сколівські Бескиди", можна не лише помилувати цвітінням крокусів, але й зробити інстаграмну фотосесію у локаціях, які неодмінно здивують.  Тут є вічнозелений тризуб, висаджений з кипарисовика горохоплідного та занесений до Книги реєстру рекордів України; алея "Дерева зодіаку", де кожний відвідувач садиби зможе знайти свій знак зодіаку, який відповідає окремому дереву; вольєр із тваринами, де реабілітують лісових мешканців, які потрапили у біду. Нудно не буде!

Адреса: Садиба Крушельницького лісництва, село Крушельниця Сколівського району.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах