У неділю Львів відзначатиме день народження трамвая

У неділю Львів відзначатиме день народження трамвая

У неділю Львів відзначатиме день народження трамвая Фото: Вікіпедія

Події
02 червня 2023 10:34
Автор: Юрій Богун

Львівському електричному трамваю - 129 років. З цієї нагоди у неділю, 4 червня, у трамвайному депо, що на вул. Городоцькій, 185, відбудеться безкоштовна одноденна виставка рухомого складу – від ретротрамваїв до найсучасніших зразків. Про це повідомили у Львівській міськраді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, впродовж дня за особливим маршрутом та у супроводі екскурсовода курсуватиме рейсовий шатл-трамвай.

Виставка трамваїв проходитиме у депо, що на вул. Городоцькій, 185 з 12:00 до 20:00. На відкритті виступить Оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Експозиція буде представлена у хронологічній послідовності: від ретро- і до сучасних трамвайних вагонів. Загалом, на виставці буде представлено 7 моделей трамваїв: 093 Санок, 002 Гота, 869 Татра, КТ4-Су, КТ4-D, Електрон 3TL та Електрон 5TL.

А для того, щоб було зручніше доїхати на виставку, з центру міста курсуватиме рейсовий шатл-трамвай зі сполученням пл. Ринок – вул. Городоцька, 185.

Трамвай матиме символічний номер «129» і курсуватиме у супроводі екскурсовода. Гід розповідатиме пасажирам історію львівського трамвая. Перший рейс - об 11:30 з пл. Ринок, останній - о 19:25 з депо. Вартість проїзду - відповідно до тарифу перевізника.

«Я чекатиму пасажирів біля фонтану «Нептун» на пл. Ринок і будемо возити пасажирів на виставку у депо. Найактивніші пасажири отримають від нас невеличкі подарунки», - зазначив старший науковий співробітник відділу історії, науки і техніки Львівського історичного музею Олександр Арістахов.

Важливо: у разі повітряної тривоги виставка не працюватиме, відвідувачів попросять пройти в найближчі укриття.

Крім того, відповідно до рекомендацій правоохоронних органів, у трамвайному депо дозволено фотографувати тільки рухомий склад. Натомість, заборонено: вести онлайн-трансляцію з заходу, фотографувати територію депо,  ставити відмітки на онлайн-картах.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах