Кількість людей, що отруїлися у двох львівських кафе, знову зросла

Кількість людей, що отруїлися у двох львівських кафе, знову зросла.

Кількість людей, що отруїлися у двох львівських кафе, знову зросла. Фото ілюстративне: Олексій Кулеба

Події
15 червня 2023 10:34

Кількість гостей, що отруїлися у двох львівських кафе, знову зросла. Станом на 15 червня на лікуванні перебуває 25 пацієнтів, з них троє дітей. Про це повідомила директорка Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Наталія Тімко-Іванченко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, ці два спалахи сталися у закладах громадського харчування, які між собою ніяк не пов’язані. 

«У першому спалаху є семеро людей, з них одна дитина. Вони були госпіталізовані впродовж суботи-неділі і з тих пір кількість хворих не збільшується», – каже Наталія Тімко-Іванченко.

За її словами, у другому спалаху станом на зараз госпіталізовано 16 осіб, з них двоє дітей. 

«Госпіталізація триває від неділі і до сьогодні, стан хворих, які були госпіталізовані раніше, вже з позитивною динамікою. Тих, хто тільки поступає в лікарню – середньої важкості», – каже Наталія Тімко-Іванченко.

Нагадаємо, що вівторок, 13 червня, до Львівської обласної інфекційної лікарні з попередніми діагнозами «гостра кишкова інфекція» та «бактеріальна кишкова інфекція» госпіталізовано 15 осіб, серед них двоє дітей. Станом на 14 червня кількість зросла до 21. 

Пацієнти, що потрапили до лікарні , харчувалися у кафе «CACAO» на проспекті Червоної Калини і у кафе «Анхор» на вулиці Земельній, 23.

У поліції повідомляють, що за цими фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Спеціалісти з'ясовують, що вклало людей на лікарняні ліжка: відбирають на дослідження зразки їжі, проби води тощо. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах