Заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині викрили на розтраті 25 мільйонів гривень

Заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині викрили на розтраті 25 мільйонів гривень.

Заступника голови районної військової адміністрації на Львівщині викрили на розтраті 25 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Події
16 листопада 2023 17:54

На Львівщині викрили колишнього очільника військової частини, який тепер є першим заступником районної військової адміністрації, на розтраті 25 мільйонів бюджетних коштів. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у пресслужбі військової прокуратури Західного регіону, колишній військовий, який очолював один із навчальних центрів Національної гвардії, скориставшись можливістю здійснювати прямі закупівлі в умовах воєнного стану, у квітні 2022 року без торгів закупив 72 цистерни для зберігання пального в київської фірми. Вартість закупівлі склала майже 64,5 мільйона гривень, при тому, що ринкова ціна цистерн становила 39 мліьйонів гривень.

«За даними слідства, посадовець уклав цю угоду незважаючи на те, що декілька підприємств запропонували йому вигідніші умови щодо строків постачання та оціночної вартості РГС», – повідомили в СБУ.

Крім цього, стверджують у прокуратурі, придбані цистерни не відповідали технічним вимогам – товщина їхнього металу була меншою, ніж передбачено технічними вимогами. Таким чином, військова частина розтратила 25 млн грн.

Слідчі повідомили полковнику у відставці про підозру за ч. 4 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану) ККУ. За вчинене йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Правоохоронці не розголошують імені підозрюваного, однак зазначили, що після відставки з військової служби його призначили першим заступником військової районної адміністрації на Львівщині, але як пише Zaxid.net, ідеться про першого заступника голови Золочівської РВА 49-річного Михайла Кулика.

Із 1991 року й до травня 2023 року він служив у ЗСУ, з 2013 року очолював Навчальний центр імені Василя Вишиваного НГУ. Має нагороду від президента за участь у АТО. 5 травня його призначили першим заступником голови РВА.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах