У Львові засвітили головну новорічну ялинку міста – відео

У Львові засвітили головну новорічну ялинку міста – відео.

У Львові засвітили головну новорічну ялинку міста – відео. Фото: Юрій Богун.

Події
06 грудня 2023 10:48

У вівторок, 5 грудня, у Львові засвітили головну ялинку міста. Участь у церемонії взяла дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова, а також подружжя львів’ян, яке подарувало місту різдвяне дерево, Йосип і Галина Панас.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цьогорічна головна ялинка Львова заввишки 14 метрів. Її подарували мешканці Білогорщі, які вирощували дерево на своєму подвір’ї понад 20 років. Господарі кажуть, що дуже люблять цю ялинку, адже вона красива, але для їхнього подвір’я вже завелика, тому вирішили подарувати її місту.

«Трохи незвично бачити ялинку з мого подвір’я на головній площі нашого міста. Але я дуже сподіваюсь, що вона передає вам тепло і затишок рідного дому, радує всіх своєю красою. Хочу побажати всім спокійного Різдва і перемоги в прийдешньому році», – побажала Галина Панас.

Під час засвічення ялинки з колядою виступили солісти муніципального хору «Гомін» та хоровий колектив музичної школи № 8. Опісля дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова подякувала подружжю за подарунок місту та подарувала монету ім. Короля Данила.

«Нехай ця ялинка, яку нам подарували пан Йосип та пані Галина, це вічнозелене дерево буде символом нашої непереможності і сили життя, незважаючи на всі негаразди – чи то холодна зима, чи то жахлива війна. Ми маємо пам’ятати, що ялинка у Львові є символом того, що ми живемо і маємо жити в ім’я всіх, хто боронить нас на фронті. Як тримаються в купці зелені голочки на гілці цієї ялинки, так і ми в купці маємо триматись, бо саме в нашій єдності є сила», – зазначила Катерина Кіт-Садова.

Важливо додати, що на міську ялинку з бюджету не виділили жодних коштів. Також її підсвітка впродовж свят є досить економною: освітлення святкового дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт).

У Львівській міськраді наголосили, що святкування Різдва у Львові має відбуватися безпечно і з толерантністю до людей, які в скорботі. Слоган цьогорічного святкування – «Твоє Різдво у Львові». А символами є світло і традиція.

«Світло може символізуватись через свічки, ліхтарики та лампадки в пам’ять про тих, хто зараз не з нами, про надію та незламності. Минулого року ми були у блекауті, але кожен запалював свічки. А традиції будемо показувати через коляду. До обговорень активно долучився бізнес. Усі ми навколо ідеї економії фінансових, фізичних, світлових і звукових ресурсів. Зекономлені кошти, маємо ідею, передати на військо», – розповіла керівниця міського управління туризму Христина Лебедь.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах