Студентів, які побили товаришів під час «посвяти першокурсників», відрахували з училища

Студентів, які побили товаришів під час «посвяти першокурсників», відрахували з училища.

Студентів, які побили товаришів під час «посвяти першокурсників», відрахували з училища. Фото: скріншот із відео.

Події
11 грудня 2023 17:30

Із Червоненського вищого професійного училища на Львівщині відрахували старшокурсників, які жорстоко побили студентів першого курсу. Крім цього, за фактом побиття поліція відкрила кримінальну справу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили 11 грудня в департаменті освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації, старшокурсників, які брали участь у побитті першокурсників, відрахували з училища та виселили з гуртожитка. Директорка Червоненського вищого професійного училища Тетяна Салабай у коментарі Zaxid.net повідомила, що з училища відрахували чотирьох 19-річних студентів 5 курсу. На оприлюдненому відео видно, що в побитті першокурсників брали участь щонайменше троє хлопців, ще одна дівчина стояла поруч і спостерігала.

«Особи, що вчинили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу. Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку. Своєю чергою департамент освіти і науки Львівської ОВА додатково запроваджує низку заходів для запобігання та протидії цькуванню в навчальних закладах», – ідеться в повідомленні. 

Нагадаємо, днями в соцмережах опублікували відео так званої посвяти першокурсників Червоненського ВПУ. На відео старші хлопці у боксерських рукавичках б’ють молодших в груди і в обличчя, після чого постраждалі падають із ніг і присідають. Інцидент трапився пізно увечері в гуртожитку в селі Червоне, за 6 км від Золочева.

Після розголосу відео у соцмережах 10 грудня прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство).

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах