Володимир Зеленський приїхав до Львова і записав відео у центрі міста

Володимир Зеленський приїхав до Львова і записав відео у центрі міста.

Володимир Зеленський приїхав до Львова і записав відео у центрі міста. Фото: facebook.com/Володимир Зеленський

Події
15 грудня 2023 10:42

Президент України Володимир Зеленський дорогою з Німеччини зупинився у Львові. Уночі на п’ятницю, 15 грудня, на сайті президента з’явилося відео, записане у центрі міста, де президент коротко коментує підсумки останніх закордонних візитів та рішення Європейської ради про початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про офіційний візит президента до Львова не оголошувалося, тож ймовірно, він зупинився тут проїздом. На відео, записаному біля пам’ятника Тарасові Шевченку в центрі міста, Володимир Зеленський подякував міжнародним партнерам за підтримку рішень про початок переговорів щодо вступу України до ЄС та надання нової військової допомоги, а також українським захисникам, які боронять Україну на фронті. 
 
«Рекомендації Єврокомісії ми виконали, сумніви ми зняли. Сьогодні є рішення про початок переговорів про вступ у ЄС. Після цього кроку ще будуть наступні. Велика робота – інтегрувати державу, усі інституції, усі норми. Але зробимо. Україна вже не раз доводила, на що ми здатні. Буде й інше переможне рішення – буде час, коли зможемо відсвяткувати вступ України у Євросоюз»,– сказав президент.

«Я повернувся в Україну, зараз у Львові з рішенням щодо Євросоюзу та іншими речами, які посилять ППО. Пакетів підтримки теж буде більше. Сильні рішення: Данія – пакет на 1 млрд доларів для захисту неба, артилерія, багато чого ще. Норвегія – новий пакет на понад 400 млн доларів, зокрема, ППО. Фінляндія теж готує новий пакет. Ісландія готує програму довготривалої фінансової підтримки. Швеція – теж новий пакет», – додав президент.

Напередодні, 14 грудня, Володимир Зеленський перебував з неоголошеним візитом у Німеччині. Там відвідав військову базу у Вісбадені, де координується міжнародна допомога для України.

Перед тим, 11-12 грудня, президент України перебував із дводенним візитом у США, де зустрівся з президентом Джо Байденом, спікером палати представників США Майком Джонсоном, демократами-конгресменами та сенаторами з Республіканської і Демократичної партій. 13 грудня Зеленський взяв участь у другому саміті Україна-Північна Європа. 10 грудня Зеленський відвідав Аргентину під час інавгурації новобраного президента Аргентини Хав’єра Мілея, а також зустрівся з президентами Еквадору, Уругваю та Парагваю. Це був перший візит президента України в регіон з 2011 року.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах