Подружжя львів'ян на «Запорожці» візьме участь в автоперегонах Rallye Monte-Carlo 2022

Подружжя львів'ян на «Запорожці» візьме участь в автоперегонах Rallye Monte-Carlo 2022

Подружжя львів'ян на «Запорожці» візьме участь в автоперегонах Rallye Monte-Carlo 2022 Фото: city-adm.lviv.ua

Спорт
25 сiчня 2022 17:52

Вперше за 111 років українці на вітчизняному авто візьмуть участь у найпрестижніших європейських автоперегонах Rallye Monte-Carlo Classic. Вони стартують наприкінці січня у Франції  та в Монако. 

Україну на Rallye Monte-Carlo Classique 2022 презентуватимуть п’ять екіпажів на малолітражних «Запорожцях»: в складі об’єднаної команди екіпажі з Києва, Тернополя, Запоріжжя, Чернівців і Львова. 

Місто Лева презентуватиме сімейний екіпаж Світлана Кравс (водійка) і Євгеній Кравс (штурман) на авто 1967 року випуску під стартовим номером 410. 

«Організатори (Королівський клуб Монако) допустили наш національний автомобіль, у зв’язку з 60-річчям випуску першого ЗАЗ-965. Патроном нашої команди став великий друг України, відомий фінський автогонщик, чемпіон світу з ралі 1981 року, чотириразовий переможець ралі Дакар, член Європарламенту Арі Ватанен», – зазначає Євгеній Кравс.

Змагання стартують 30 січня у французькому місті Валанс. Екіпажі мають здолати майже 1000 кілометрів серпантинами Високих Альп і фінішувати 2 лютого в столиці Монако – Монте-Карло.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах