Зарплати будуть: вже завтра робітникам “Львівелектротрансу” віддадуть частину заборгованого

Фото: pohlyad.com

Фото: pohlyad.com

Транспорт та інфраструктура
02 лютого 2015 14:45

Сьогодні, 2 лютого, працівники ЛКП "Львівелектротранс" прийшли до Львівської міської ради через заборгованість із зарплати на підприємстві. Про це інформує прес-служба ЛМР.

ЧОМУ ЗАБОРГУВАЛИ 

В.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Юрій Голець розповів, чому виникла така ситуація з заробітною платою на підприємстві.

– Ситуація з виплатою зарплатні на ЛКП "Львівелектротранс" є складною. Ситуація повторюється останні кілька років, у зв’язку з тим, що відбувається, так званий, "касовий розрив", тому що ми не отримуємо субвенцій з держбюджету для відшкодування, а Електротранс є збитковим не тільки у Львові, а й по всій Україні. Він не покриває тариф та витрати, які несе підприємство. Для функціонування підприємства необхідно в місяць щонайменше 6 мільйонів гривень. Кошти, які заробляє підприємство, складають в межах 3-3,5 мільйонів, – розповів Юрій Голець.

СКІЛЬКИ ЗАПЛАТЯТЬ

Вже завтра, 3 лютого, у департаменті планують погасити заборгованість із зарплатні за листопад та частину грудня.

– Місто розуміє складну ситуацію, яка склалась на підприємстві, та те, що люди повинні отримувати заробітну плату, тому що ця галузь для Львова є дуже важливою. Ми знайшли кошти у розмірі 3 мільйони гривень з внутрішнього резерву, ми передали їх та цим самим збільшили статутний фонд підприємства. Сьогодні кошти вже знаходяться на розрахунковому рахунку департаменту, йде процедура списання. За ці кошти ми погашаємо листопад і більшу половину зарплати грудня. Завтра в людей ці кошти будуть на розрахункових картках, – зазначив Юрій Голець, в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Трамвайний бунт у Львові: працівникам депо не платять зарплату з листопада

На Львівщині відкриють першу українську дейзі-бібліотеку

У Львові "невидимий вбивця" відправив до лікарні четверо дітей

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах