У Львові разом з підвищенням ціни на проїзд у маршрутках обіцяють покращити якість послуг

фото:www.skyscrapercity.com

фото:www.skyscrapercity.com

Транспорт та інфраструктура
12 травня 2015 15:21

Тариф у 4 гривні погодили


Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив тариф на послуги з перевезень пасажирів у міському автомобільному транспорті  в розмірі 4 грн. Нагадаємо, Львівська міська рада отримала лист від Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України щодо погодження коригування тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті.

Новий тариф вступить у дію з 15 травня, за умови, що до цього часу відповідне рішення виконкому буде оприлюднене у засобах масової інформації. Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

"На сьогоднішній день ми залишили стабільною ціну на проїзд у електротранспорті, вона не змінюється. На автобусні перевезення була пропозиція перевізників підняти ціну до 6 і більше грн. Категорично негативна позиція міської влади. Антимонопольний комітет прийняв виважене рішення, він погодив 4 грн. Я розумію, що це не проста ціна, бо пенсії не зросли, але це дасть можливість перевізникам сьогодні нормально здійснювати усі перевезення і не нарікати, що є проблема зі станом самих машин, чи є проблема з кількістю машин, які виїжджають на маршрути.

В інших містах пішли на підняття ціни – це Київ, Харків. Там і 5, і 6 грн.

У Львові ціна – 4 грн. Вважаю, що це цілком оптимальна ціна для перевізників. Розумію, що вони будуть багато нарікати. Але нехай вони всю свою енергію скерують в те, щоб перевезення були якісними, і люди могли вчасно доїхати на роботу, чи вернутись додому", - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, тариф на проїзд у розмірі 3 грн діє з 1 травня 2014 року. Як зазначалось у інформаційній довідці до проекту рішення виконавчого комітету, чинний тариф був розрахований перевізниками при ціні палива 11,7 грн за літр з рентабельністю 15%. На час затвердження тарифу вартість палива зросла до 14,6-16 грн/л.

За цей час відбувся ріст цін на паливо на 52-84%  у порівнянні з травнем 2014 року. Відбулося також суттєве зростання цін на інші складові тарифу. Так, зросли ціни на мастильні матеріали: моторні, трансмісійні, спеціальні оливи – у 2.3-2,4 рази, пластичні мастила – на 90%, запасні частини -  в середньому у 2-2,5 рази, шини - 2,6 рази, 2,7 -2,8 рази.


Скасовується обмеження на пільговий проїзд


Міський голова Львова  розповів також, що цим рішенням передбачається скасування обмеження щодо проїзду у міському транспорті (автобусах) пільгових категорій пасажирів.

"Місто зробило свій крок. Ми відновили з часу введення нового тарифу проїзд для всіх пільгових категорій. Але, як ви знаєте, є позиція Уряду.

З початку червня скасовується весь пільговий проїзд. Таке рішення держави. Це не є компетенція міської влади. Ми навпаки будемо зі своєї сторони продумувати певні компенсаторні механізми для тих категорій, які, на думку міста, повинні мати більший захист", - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відтак, рішенням виконавчого комітету щодо нового тарифу на послуги з перевезення у міському транспорті, яке було прийнято в п’ятницю, скасовується обмеження щодо проїзду у міських автобусах пільгових категорій пасажирів.

"Тобто з дня, коли набуде чинності це рішення, пасажири пільгових категорій зможуть користуватися міським  автотранспортом без обмежень", - додав Віктор Щир, начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР.


Підвищать якість послуг


 До речі, після прийняття нового тарифу на послуги з перевезення у міських автобусах - буде посилять контроль за якістю надання послуг. Про це повідомив на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий. Також мер наголосив, що місто не продовжуватиме співпрацю з компаніями-перевізниками, які порушуватимуть правила надання послуг.

"Буде достатньо жорсткий контроль. Я ще раз наголошую: ми будемо дякувати тим перевізникам, які не будуть дотримуватись правил, які є у місті – чистота, рух по графіку і відсутність хамства. Це основні пріоритети, які стояли і стоять.

Працює "гаряча" лінія міста – тел. 2975911, можна звертатись в управління транспорту і висловлювати свої пропозиції та скарги", - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Як повідомили в управлінні транспорту та зв’язку, з січня по травень 2015 року управлінням транспорту та зв‘язку проведено 75 перевірок оцінки санітарного та технічного стану автобусів, які курсують на міських маршрутах м. Львова.

Здійснено 10 перевірок ранішнього випуску автобусів на лінію безпосередньо на території автопідприємств.

Складено 11 актів щодо незадовільної роботи громадського транспорту, в тому числі і неналежного санітарного стану в салонах автобусів.

Складено 12 актів-претензій з вимогою виправлення ситуації, які скеровані до автоперевізників – порушників.

В травні 2015 р. для перевірки належного санітарного стану в салонах автобусів залучено студентів НУ "Львівська Політехніка", що проходять практику. Ними будуть визначатися оцінки якості перевезень, санітарного стану автобусів.  Інформація за травень буде узагальнена та, при виявлені порушень, автоперевізникам будуть скеровані відповідні акти-претензії.

Львів у новинах:

Куди саме планують запустити нічні маршрутки у Львові та скільки коштуватиме квіток 

Портовий Львів, який так і залишився мрією: цікаві ескізи 

Весь транспорт Львова оформлять в єдиному стилі: оголошений конкурс для дизайнерів 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах