Реформуємось: автобуси на Львівщині скоро контролюватимуть за допомогою GPS

Фото з сайту lvivpost.net

Фото з сайту lvivpost.net

Транспорт та інфраструктура
08 липня 2015 16:22

З 1 серпня на Львівщині в тестовому режимі повинна розпочати діяльність єдина диспетчерська служба, котра відстежуватиме роботу приміського та міжміського пасажирського автотранспорту. З її допомогою здійснюватиметься контро­ль наявності автобусів на рейсі, дотримання ними графіка руху і маршруту. Таке завдання учора дав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка представникам компаній, задіяних у формуванні автоматизованої системи керування рухом, серед яких SoftServe, MicroGIS та ЛКП “Львівавтодор”.

“На сьогодні з 694-ох обласних маршрутів вже опрацьовані понад 100. В електронну базу внесені дані про наявні в перевіз­ників транспортні засоби, зупинки на маршрутах, а також час прибуття на кожну зупинку. До 1 вересня будуть опрацьовані дані понад 50 відсотків маршрутів”, – розповів директор департаменту розвитку інфраструктури, дорожнього господарства та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Андрій Щеп’як.

Паралельно триває робота з обладнання GPS-навігаторами транспортних засобів, які працюють на приміських та міжміських маршрутах. До кінця року на всіх 1436 автобусах, які курсують областю, будуть встановлені такі пристрої, інформує прес-служба ЛОДА.

Ще в квітні депутати Львівської обласної ради прийняли Програму з організації та безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах і вулицях міст Львівщини на 2015–2017 роки, відповідно до якої в області створять автоматизовану систему управління приміськими та міжміськими автобусними пасажирськими перевезеннями, інформує lvivpost.net.

Львів у новинах:

Синоптики попереджають про грози та спеку

У Львові відкрився перший в Україні Музей мотоциклів

Стало відомо, який нічний маршрут користується найбільшим попитом (Оновлені графіки)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах