iHUB Lviv: 5 фактів про новий креативний простір Львова

Новина - Транспорт та інфраструктура - iHUB Lviv: 5 фактів про новий креативний простір Львова

Новина - Транспорт та інфраструктура - iHUB Lviv: 5 фактів про новий креативний простір Львова

Транспорт та інфраструктура
06 листопада 2015 09:29

Простір, де на перетині креативних ідей можна створити "додану вартість" для Львова – ідеї та робочі місця – так охарактеризували iHUB Lviv його організатори. Співзасновник та партнер бізнес-інкубатора Дмитро Подолєв розповів Tvoemisto.tv в чому особливість цього проекту, його переваги для молодих інноваторів та підприємців, та які ще проекти плануються втілювати у Львові.

Читайте також: Коворкінг, гранти та безкоштовні тренінги: відкрився центр підтримки підприємництва iHUB Lviv

Фото: Tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv


Що таке iHUB?


Це соціальна некомерційна ініціатива, яка втілюється в рамках благодійного фонду Seed Forum Ukraine. Всій центри, які створюються, реалізуються в рамках державно-приватного партнерства, зазвичай із місцевим муніципалітетом. Фінансову підтримку надає міністерство закордонних справ Королівства Норвегії.

Львів став одним із 5 міст в Україні, де відкрили проект в 2015 році. Серед інших – Київ, Чернігів, Вінниця та Івано-Франківськ.

"В Україні є великий технологічний потенціал, але немає досвіду створення та ведення глобальних компаній", – зазначає Дмитро Подолєв.


iHUB Lviv


У Львові iHUB – це креативний простір, де можуть працювати близько 80 осіб. Тут розміщені кімнати для зустрічей, великий спільний простір для праці, окремі кімнати для роботи в команді.

Окрім місця для коворкінгу, в проекті передбачено організацію різноманітних подій, серед яких тренінги, майстер-класи, лекції, вхід на який буде відкритий. Також для учасників проекту передбачені:

  • тренінги, які фокусуються на практичних моментах: як правильно створити бізнес-план, маркетиновий планг, інвестиційні презентації, як найти бізнес-партнерів та інвесторів;
  • менторство: успішні підприємці, об'єднанні в мережу, приходитимуть, аби надихати та ділитися досвідом з найперспективнішими проектами;
  • фінансування: найкращі проекти матимуть можливість отримати грант для представлення своїх проектів на закордонних інвестиційних виставках, а також брати участь в інвестиційних конференціях, які відбуватимуться в iHUB Lviv.

Керуючим партнером iHUB у Львові став Максим Лисак.

Приміщення знаходиться на вул. Замкненій, 9.

iHUB Lviv: 5 фактів про новий креативний простір Львова фото


Особливість проекту


Організатори вбачають в ньому місце, де перетинатимуться креативні люди з різних галузей: програмісти, дизайнери, фотографи, розробники, а команда проекту допомагатиме їм з реалізацією їх проектів.

"Ми хочемо стати "Червоним хрестом" для інноваторів та підприємців у Східній Європі", – розповідає співзасновник проекту.


Розвиток iHUB Lviv


Щодо Львова, то центр підтримки інновації та підприємництва – лише перший етап розвитку iHUB Lviv. В подальших планах – реставрація решти приміщень будівлі, де будуть створені:

  • Hardware-лабораторія, що дасть можливість розробникам створювати ІТ-продукти з прив’язкою до технологічних новинок.
    "Майбутнє глобального технологічного бізнесу лежить серед інтернет-речей. В нас є люди, які можуть робити прекрасні гаджети, але для вироблення їх прототипу слід відправлятися в Китай. Це дорого і складно", – розповідає Дмитро Подолєв.
  • MicroLab, де можна буде працювати над створенням від стільця до креативних речей своїми руками.
  • MediaHub – місце, де можна буде фокусуватися над створенням та реалізацією проектів в медіасфері.

Також в iHUB хочуть запустити венчурний фонд, який буде інвестувати в учасників проекту.

"Тоді ми будемо не лише допомагати створювати висококваліфікаційних підприємців, які будуть готові шукати інвестиції у свої проекти. Але й виступатимемо першими, хто повірив в цю команду і вклав кошти в бізнес", – розповідає Дмитро Подолєв.


Як стати учасником проекту? Грантова підтримка


Місце в проекті коштує від 100 грн. за день до 1199 грн. в місяць, або від 1399 грн. з персоніфікованим місцем. Однак як зазначив Максим Лисак, не у всіх учасників є потреба працювати тут. Адже важливим є те, щоб людина чи команда, яка прийшла сюди, мала ідею, яку б бажала реалізувати. Відтак таким людям готові запропонувати спеціальні умови. Але лише при особистих спілкуваннях.

iHUB Lviv: 5 фактів про новий креативний простір Львова фото 1

На більшість подій організатори проекту обіцяють зробити вхід вільних. Таких подій планується близько 70 на перший рік існування.

"Все починається з того, що люди приходять на події, знайомляться, придумують ідеї, шукають партнерів по бізнесу. Потім, коли вони готові – вони презентують свій проект, команду, і якщо ми бачимо, що люди націлені на результат, ми можемо їх підтримати", – зазначає Дмитро Подолєв.

Організатори обіцяють грантову підтримку 2-4 командам зі Львова щорічно. Ці кошти мають покрити переліт, проживання та участь в іноземних інвестиційних конференціях, де учасники зможуть представити свої ідеї великій кількості потенційних інвесторів, отримати необхідне фінансування та реалізувати свій проект.

Окрім того, учасники проекту, які мають iHub Visa, можуть користуватися послугами коворкінгів безкоштовно не лише у своєму місті, але й в інших містах за потреби. Окрім України, їх планують відкрити в Кишиніві (Молдова) та Тбілісі (Грузія).

Львів у новинах:

Львівські водії не можуть скористатися новими зарядними станцій для електромобілів (фото, відео)

Львів'ян ошукують за допомогою нового СМС-"розводу" 

У "Львівобленерго" розповіли, як сплачувати за світло на 50% менше

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах