Львів'янам спростили процедуру реєстрації автомобілів (відео)

фото з сайту khm.depo.ua

фото з сайту khm.depo.ua

Транспорт та інфраструктура
11 грудня 2015 09:30

Замість міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів тепер на Львівщині працюють сервісні центри. Вони будуть у тих самих приміщеннях, де раніше були так звані МРЕВ. Та реформатори обіцяють показати зовсім нову філософію роботи.

Про це інформує zaxid.net.

На другому поверсі колишнього львівського МРЕВ на вул. Данила Апостола у двох вікнах оформлюють договори купівлі-продажу. Відтепер це абсолютно безкоштовно, на відміну від нотаріальних послуг. Тож і попит є. У такий спосіб вдалося відсікти зловживання підприємців із довідками-рахунками.

"В день ми оформляємо 80-85 договорів купівлі-продажу. Займає часу це 20-25 хвилин. Буває до 40 хвилин залежно від того, скільки є людей", – розповів адміністратор Територіального сервісного центру Святослав Миронюк.

Тепер продавець із покупцем укладають письмову угоду на місці. Юрій саме продає машину, яку пригнав з Буковини. Розповідає, що в чернівецькому МРЕВ про нововведення ще не чули.

"Я купив цю машину через генеральне доручення і зараз продаю колезі. Ми вирішуємо ці питання у Львові, бо в Чернівцях не знали, як це зробити", – зазначив Юрій.

Львів'янин Степан Пелешко сьогодні вписував у техпаспорт газову установку вже у сервісному центрі. Отримав і нового зразка номерні знаки. Приглядається, чи пасують його стареньким "Жигулям". Каже, що змінилась тут не тільки назва. Владнав все за менш ніж дві години.

"Колись було тяжко. Була корупція. Я вже разів два чи три переоформляв, то набагато краще", – запевнив автовласник.

Та головний реформатор колишніх МРЕВ в області Сергій Клочко запевняє, час оформлення можна скоротити ще більше. Для цього в тестовому режимі мають намір запустити портал, на якому дистанційно можна буде заповнити бланки для переоформлення транспорту. Ще більше хочуть удосконалити й електронну чергу.

"Всі наші дії мають бути прозорими. По факту, і однозначно, так звані корупційні складові маємо виключити", – твердить в.о. директора регіонального сервісного центру Сергій Клочко.

Кількість колишніх МРЕВ по всій Україні скоротили. На Львівщині працюватиме тільки сім таких територіальних сервісних центрів.

"Старих центрів було 11, які обслуговували населення. Після реорганізації МРЕВ таких центрів є 7. Цього цілком достатньо", – переконує в.о. директора регіонального сервісного центру.

Кадри ж для нових сервісних центрів вирішили не набирати з нуля, як це зробили під час реформи з поліцією. Від начальника і до рядого працівника у статусі в.о. Для скарг відкрили "гарчу лінію" і сторінку в інтернеті. Уже є перший звільнений після скарги автомобілістів в інтернеті.

Львів у новинах:

Нова система виклику таксі Uber з'явиться у Львові: плюси і мінуси

У Львові з'явиться ще один автовокзал (фото)

Як фарбуватимуть електротранспорт у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах