До міста королів: "Укрзалізниця" анонсувала запуск нового маршруту Львів-Краків

фото з сайту Тонкости туризма

фото з сайту Тонкости туризма

Транспорт та інфраструктура
24 лютого 2017 11:16

У 2017 році ПАТ "Укрзалізниця" планує запустити нові маршрути до Польщі, зокрема Львів-Краків та Ковель-Хелм. Про це у своєму Facebook написав голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун.

"Рівно два місяці курсування – понад 25 тисяч пасажирів. Київ-Перемишль – цей маршрут прижився і полюбився пасажирам. Багато у чому, популярність нашого потяга зумовлена простотою та зручністю перетину державного кордону, без тривалого очікування у виснажливих чергах, з чим часто стикаються подорожуючі автомобілем. Свої переваги пасажири знайшли і у нашій ціновій політиці. Тому разом з польськими колегами плануємо нові потяги до Польщі", - написав Войцех Бальчун.

За словами Войцеха Бальчуна, зараз "Укрзалізниця" робить усе, щоб з 1 липня на маршрут виїхав потяг Ковель-Хелм. Це буде рейковий автобус моделі Pesa.

"Розраховуємо, що наші пасажири залишаться у подвійному виграші: у Хелмі є зручна пересадка на такі міста як Варшава, Люблін, Замосць, Жешув. Тобто дістатися можна буде в усі куточки Польщі. Так само зараз проробляємо плани запуску потяга за маршрутом Львів-Краків-Львів. Є всі шанси побачити його у графіку вже цього літа", - зазначив Бальчун.

Нагадаємо, новий потяг Інтерсіті+ Київ-Перемишль курсує із 23 грудня щоденно складом швидкісного електропоїзда виробництва Hyundai Rotem. Відстань з Києва до Перемишля поїзд долає лише за 7 год. 40 хв, а зворотно – за 7 год. 07 хв, а тривалість поїздки зі Львова до Перемишля становитиме 2 год. 8 хв.

Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу становить орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн.

Дивись ще:

Онлайн та смс-ками: у Львові на телефон повідомлятимуть, коли приїде маршрутка

Uber вже у Львові: які тарифи

Мандрівнику на замітку: цього року "Укрзалізниця" запустить 5 нових швидкісних потягів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах