По-новому: приміські автобуси у Львові тепер курсують до автостанцій

фото з сайту Zik

фото з сайту Zik

Транспорт та інфраструктура
04 вересня 2017 18:01

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак запевнив: "Іде співпраця з обласною адміністрацією щодо приведення діяльності приміських маршрутів до чинного законодавства. Вони мають їздити до автостанцій, а не через місто".

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак повідомив сьогодні, 4 вересня: "Діяльність приміських маршрутів приведено до чинного законодавства. Працівники управління транспорту ЛМР відслідковують пасажиропотік з автостанції "Західна" і, при необхідності, готові підсилити маршрути додатковими машинами. Це питання піднімалося ще з березня 2016 року. Ми маємо лист від Львівської ОДА, в якому йдеться, що такі умови вони прописали в договорах з перевізниками. Також є закон "Про автомобільні перевезення в Україні", який чітко визначає, що приміські маршрути мають курсувати лише до автостанції. Тому, іде співпраця з обласною адміністрацією щодо приведення діяльності приміських маршрутів до чинного законодавства. Вони мають їздити до автостанцій, а не через місто".

Чиновник додав: "Також у нас були наради з львівськими перевізниками, з власниками автостанцій і перевізниками приміських маршрутів. Ми проговорювали питання, щоб забезпечити для пасажирів зручність: щоб пасажир, приїхавши на автостанцію, пересів на міську маршрутку і рухався далі. Розуміємо, що буде певний перехідний період і будуть невеликі накладки. Однак, ми аналізуємо пасажиропотік. Працівники управління транспорту ЛМР вже три дні в "години пік" відслідковують пасажиропотоки на АС "Західна". Де буде необхідність, ми додамо машини, щоб перевозити людей по місту.

Хочу зауважити, що з технікою проблем немає. Автобуси є. З організацією перевезень проблем нема. Єдина проблема – це брак водіїв. Ця проблема є і в перевізників комунального транспорту, і приватного. Але ми шукаємо шляхи, щоб це вирішити", поінформували сьогодні, 4 вересня, в прес-службі Львівської міськради.

Дивись ще:

Знайомся: львівський театр Лесі Українки отримав нову керівницю 

Нові правила: як тепер львів'янам рахуватимуть субсидії з оплати ЖКХ 

Відеофакт: у Карпатах випав перший сніг

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах