Мер Львова: з наступного року у місті курсуватиме 40 нових тролейбусів

фото з сайту Leopolis.News

фото з сайту Leopolis.News

Транспорт та інфраструктура
14 вересня 2017 13:12

У 2018 році Львів планує закупити 50 одиниць електротранспорту - 10 нових трамваїв та 40 тролейбусів, повідомив під час брифінгу мер Львова Андрій Садовий, інформує  Lvivnews.com.ua.

Зокрема щодо трамваїв це будуть трисекційні вагони "Електрон" довжиною 19 метрів. Вартість таких трамваїв, згідно з останніми їх закупівлями у Львові - майже мільйон євро за один трамвай.

У випадку з тролейбусами - запланована кількість говорить про те, що мова йде про "стандартний" для багатьох міст України кредит ЄБРР у розмірі 8 мільйонів євро, які передбачають закупівлю 40-50 тролейбусів. 

На сьогодні також вивчається варіант закупівлі трамваїв з Німеччини, які пройшли капітальний ремонт. За неофіційними даними, в даний час львівська мерія вивчає питання закупівлі вагонів моделі "Татра-КТ4D" в Берліні та інших містах Німеччини, щоб замінити ними сильно зношені вагони тієї ж моделі, але радянської модифікації.

"Ми націлені, щоб купувати нові трамваї. У наступному році ми будемо починати цей процес. Мова йде про кількість до 10 нових трамваїв. Також нові тролейбуси ми хочемо купувати - до 40-ка. Звичайно, є тимчасовий варіант - можливість приймати ті трамваї, які в Німеччині пройшли капітальний ремонт. Але рішення ще не прийнято. Також, ми інвестуємо кошти в ремонт існуючих трамваїв власними силами. Ми маємо у роботі 9 нових трамваїв, це дуже великі інвестиції", - розповів під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Також, найближчим часом у Львові буде збільшено кількість автобусів на міських маршрутах. В першу чергу мова йде про комунальні маршрути.

Трамвайний парк Львова зараз налічує 129 вагонів, але працездатні з них лише 89. Серед них - 8 трисекційних і один п'ятисекційний трамваї "Електрон" 2012-2016 рр. випуску, 26 вагонів "Татра-КТ4D", закуплених уживаними кілька років тому (справні 25), 92 вагони "Татра-КТ4SU" (справні лише 54).

Тролейбусний парк включає в себе 85 машин, з яких перевозять пасажирів лише 67. Найновіші з них - 10 тролейбусів і один электробус "Електрон", 2 трохи більше старих тролейбуса "Богдан-Т601" і 12 "ЛАЗ-Е183". Решта - тролейбуси "Шкода" 1980-1990-х рр. випуску, частина з яких закуплено уживаними з Чехії за останні 5 років. Серед них варто виділити 6 зчленованих тролейбусів "Шкода-15ТР".

Дивись ще:

Поїдемо з комфортом: львівська залізниця модернізує електрички на двох напрямках 

Львів'янину на замітку: стало відомо, коли призначать субсидію на індивідуальне опалення 

Обери собі друга: 6 собак тижня, які чекають на тебе 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах