12-метрові новачки: як у Львові курсуватимуть великогабаритні автобуси

Нові автобуси великого класу запустять на маршрути у Рясне.

Нові автобуси великого класу запустять на маршрути у Рясне.

Транспорт та інфраструктура
07 вересня 2018 15:17

Нові автобуси великого класу запустять на маршрути у Рясне. У мерії пропрацьовують варіанти покращання транспортного сполучення і перевезення пасажирів з мікрорайону Рясне. Зокрема розглядається варіант як підсилити маршрути, щоб ефективно виконували перевезення і надавати якісну послугу у мікрорайоні. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

"Отримані нові автобуси МАЗ плануємо запустити на декілька маршрутів з Рясного. Зараз пропрацьовуються варіанти як можна підсилити маршрут №6а маршрутом №49 у такий спосіб, щоб вони не конкурували один зі одним", — розповів виконуючий обов’язки керівника управління транспорту Олег Партика.

Наразі до Львова доставили 16 нових 12-метрових автобусів МАЗ. Всього Львів придбав у лізинг "Укргазбанку" для АТП-1 100 автобусів МАЗ і 50 автобусів концерну "Електрон". Вартість одного автобуса МАЗ становить 122 тисячі євро із розмитненням. Вартість одного аналогічного автобуса виробництва "Електронтранс" — 147 тисяч євро.

Наразі у міськраді чекають на розмитнення та реєстрацію нових автобусів, після чого їх зможуть випустити на відповідні маршрути.

Нагадаємо, наступного року місто придбає ще 100 автобусів за кошти Європейського інвестиційного банку. За попередньою інформацією, нові автобуси планують запустити на маршрути, де не курсують трамваї чи тролейбуси.

ДИВИСЬ ЩЕ:

"Людей він ненавидить": водій маршрутки у Львові облаяв пенсіонерку

До школи — пішки: водії львівських маршруток вимагають гроші за проїзд у дітей

Забита людьми львівська маршрутку "летіла" по зустрічній: пасажири обурені, що їх зупинила поліція

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах