Є відповідь: коли львівські трамваї поїдуть на залізничний вокзал

Стало відомо, коли львівські трамваї поїдуть на залізничний вокзал.

Стало відомо, коли львівські трамваї поїдуть на залізничний вокзал.

Транспорт та інфраструктура
13 вересня 2019 13:46

Під’їхати трамваєм під самісінький вхід у приміщення залізничного вокзалу Львова містяни і туристи зможуть вже у листопаді нинішнього року. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами нині в роботі також є проект реконструкції вулиці Чернівецької. 

"Як ви знаєте, в минулому році ми зробили повністю трамвайну колію, а саму дорогу зараз робить наш інститут. Тому, можливо, спробуємо зробити одну частину вулиці Чернівецької. Чому одну – тому що наступного року ще треба робити паркінг. Для того, щоб будувати паркінг, має заїжджати важка техніка. Ми не хотіли би зробити роботу, а щоб потім вона була знищена", – розповів Садовий.

Нагадаємо, "Інститут просторового розвитку" розробив проект реконструкції площі Двірцевої. Після реконструкції тут з’явиться більше пішохідного простору. Проектом передбачено облаштування окремих смуг руху для громадського та приватного транспорту. Вулицю Чернівецьку планують розділити на дві частини з допомогою широкої пішохідної алеї, а замість кільця облаштують сучасний фонтан. Ліва частина площі Двірцевою буде спеціальною зоною для приватних авто. Також в межах проекту планують облаштувати десятки майданчиків для швидкої висадки пасажирів – kiss&ride. 

Реконструкція площі Двірцевої відбуватиметься поетапно. Від 1 березня закрили першу частину площі, з 22 березня закрили автостанцію. Тепер трамваї не курсують до вокзалу, розвертаються на вулиці Городоцькій біля депо. З 31 березня Львівська філія "Укрзалізниці" ввела додаткові зупинки на станції "Підзамче" для 53 поїздів. Таким чином вирішили розвантажити центральний вокзал.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах