Ремонт десятиліття: трасу Львів–Пустомити–Меденичі нарешті відкрили

Ремонт десятиліття: на початку літа відкриють трасу Львів–Пустомити–Меденичі. Фото: Тарас Бабенчук/Тvoemisto.tv.

Ремонт десятиліття: на початку літа відкриють трасу Львів–Пустомити–Меденичі. Фото: Тарас Бабенчук/Тvoemisto.tv.

Транспорт та інфраструктура
04 червня 2020 17:50

На Львівщині після капітального ремонту відкрили дорогу державного значення Львів – Пустомити – Меденичі. Масштабний ремонт стартував у 2016 році і став одним з найдорожчих у Львівській області за останні роки. Загальна протяжність відремонтованої дороги становить 47,5 кілометра. Кошторис – 1,1 мільярда гривень. 

Автомобільна дорога загального користування державного значення Т-14-16 Львів – Пустомити – Меденичі сполучає місто Львів з Пустомитівським, Миколаївським та Дрогобицьким районами і є найкоротшим шляхом до курортних Трускавця і Східниці, а також до Дрогобича. Відкриття цієї дороги дозволить розвантажити трасу Київ-Чоп у напрямку зі Львова до Стрия.

Ремонт десятиліття: трасу Львів–Пустомити–Меденичі нарешті відкрили. Фото: Тарас Бабенчук. Ремонт десятиліття: трасу Львів–Пустомити–Меденичі нарешті відкрили. Фото: Тарас Бабенчук.

На дорозі Львів – Пустомити – Меденичі влаштували нове асфальтобетонне покриття, впорядкували узбіччя, капітально відремонтовали 12 мостів. Фото: Тарас Бабенчук.На дорозі Львів – Пустомити – Меденичі влаштували нове асфальтобетонне покриття, впорядкували узбіччя, капітально відремонтовали 12 мостів. Фото: Тарас Бабенчук.

На дорозі Львів – Пустомити – Меденичі влаштовано нове покриття із асфальтобетонної суміші з попереднім посиленням основи, впорядковані узбіччя, капітально відремонтовані всі штучні споруди (11 мостів та 1 шляхопровід), значна частина дороги облаштована зовнішнім освітленням.

Такий вигляд має одна із найдорожчих трас Львівщини. Фото: Тарас Бабенчук.Такий вигляд має одна із найдорожчих трас Львівщини. Фото: Тарас Бабенчук.

Значна частина дороги має зовнішнє освітлення та 5 кільцевих розв’язок. Фото: Тарас Бабенчук.Значна частина дороги має зовнішнє освітлення та 5 кільцевих розв’язок. Фото: Тарас Бабенчук.

Нагадаємо, водійка львівського трамвая Світлана Суздалева написала пост про те, скільки життів  вона та колегами зберегли. За її словами, в краш-тесті з трамваєм будь-яке авто програє. Просто тому, що це 20 тонн.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах