Приїхали: селяни заблокували більшість трас біля Львова

Селяни заблокували більшість трас біля Львова. Фото: Волинь Post (умовне).

Селяни заблокували більшість трас біля Львова. Фото: Волинь Post (умовне).

Транспорт та інфраструктура
01 червня 2020 14:23

У понеділок, 1 червня, мешканці сіл перекрили шість трас біля Львова. Селяни протестують проти рішення уряду щодо утворення Львівської ОТГ у складі 18 міст та сіл.

Як повідомили у Патрульній поліції Львівщини, відбувається перекриття у Винниках, Малехові, Дублянах, Грибовичах, Чишках та Підрясному. Люди ходять на пішохідних переходах, таким чином блокуючи рух транспорту. Також відбувається перекриття траси Київ-Чоп у селі Підгірці Бродівського району.

Нагадаємо, 27 травня уряд затвердив перспективний план утворення громад Львівської області, передбачивши Львівську ОТГ у складі Львова та ще 17 прилеглих міст і сіл.

Представники місцевої влади деяких з цих сіл і містечок виступають проти об’єднання зі Львовом у спільну ОТГ і вже організовували кілька акцій протесту. Проти створення Львівської ОТГ у затвердженому урядом форматі виступають і очільники Винників і Брюховичів, які уже понад 60 років входять до складу Львівської міськради і на розвиток яких витрачаються значні кошти з міського бюджету Львова.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах