Скрипка грає, серце крає: на Личаківській збудують мистецьку школу

Скрипка грає, серце крає: на Личаківській збудують мистецьку школу. Фото: uaportal.com.

Скрипка грає, серце крає: на Личаківській збудують мистецьку школу. Фото: uaportal.com.

Транспорт та інфраструктура
17 червня 2020 17:48

На Личакові у Львові, на місці занедбаної території, збудують мистецьку школу з концертним залом і облаштують громадський простір. Йдеться про ділянку, що на Личаківській, 105, площею близько 1 гектара. Місто організовує Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію.

Вперше за часів незалежної України в місті збудують унікальний мистецький заклад для всіх мешканців Львова.

Скрипка грає, серце крає: на Личаківській збудують мистецьку школу  фото 1Скрипка грає, серце крає: на Личаківській збудують мистецьку школу фото 1

«Головним завданням учасників конкурсу є створення проектної пропозиції для будівлі школи мистецтв з концертним залом, що передбачає розміщення майбутнього закладу, відкритої громадської площі та учнівського простору з максимально ефективним використанням території. Перш за все, це буде музична школа, де будуть окремі класи для групових та індивідуальних занять. У певних кімнатах передбачена шумоізоляцію, щоб, для прикладу, заняття на барабанних установках не заважали учням інших класів. У школі будуть окремі класи для образотворчого мистецтва, великі хореографічні класи, приміщення для занять технічною творчістю (моделювання, медіа-мистецтво, тощо). Крім звичних функцій мистецької школи, тут передбачено створення великого концертного залу та дитячого мистецького садка», - йдеться у повідомленні.

Конкурс мають оголосили до початку липня, адже зараз технічне завдання обговорюється на засіданнях спілки архітекторів, обговорюється із секторальними спеціалістами. Архітектори зможуть працювати над проектом 2 місяці, і вже на початку вересня конкурсне журі обере переможця.

Нагадаємо, наприкінці червня у Львові планують розпочати роботи з облаштування нового громадського простору на проспекті Червоної Калини, 68, що біля міської поліклініки №4 на Сихові.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах