Обіцянка-цяцянка: чому не курсують автобуси до сіл, селищ і містечок Львівської ОТГ

Чому не курсують автобуси до сіл, селищ і містечок Львівської ОТГ. Фото: Дивись.Інфо.

Чому не курсують автобуси до сіл, селищ і містечок Львівської ОТГ. Фото: Дивись.Інфо.

Транспорт та інфраструктура
10 грудня 2020 12:55

Стало відомо, чому не курсують автобуси до сіл, селищ і містечок Львівської ОТГ. Як розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк вирішення питання "гальмує" Львівська обласна державна адміністрація. Читайте всі новини Львова.

Як розповіла Ірина Маруняк, із 1 січня 2021 року юридично почне діяти Львівська ОТГ. Для забезпечення якісного транспортного сполучення Львова з населеними пунктами виконавчий комітет міста ще 2 жовтня затвердив схему маршрутів до сіл і міст, які об'єднуються з містом. Її подали на погодження Львівської обладміністрації, однак місто отримало відмову. Якби маршрути були погоджені, то вже зараз автобуси за новими маршрутами могли б курсувати до населених пунктів Львівської ОТГ.



«Так, ще у жовтні рішенням виконавчого комітету було затверджено 9 автобусних маршрутів, які мають курсувати до сіл, селищ і містечок, що будуть в ОТГ. Із них 4 маршрути є продовженням чинних, а 5 — нових. Опісля, ми неодноразово зверталися до Львівської ОДА з проханням погодити відповідні маршрути, оскільки юридично — це ще їхня територія. Однак на наші звернення відповіді ми не отримали або ж отримували негативні", — розповіла Маруняк.

За її словами, якщо погодження цього року так і не буде, то, відповідно до чинного законодавства, нові маршрути зможуть курсувати до тих населених пунктів, що увійшли в Львівську ОТГ, лише з 1 січня.

Нагадаємо, у мерії затвердили 9 міських маршрутів, які курсуватимуть до сіл та містечок Львівської ОТГ. Таким чином населені пункти Львівщини хочуть доєднати до міської транспортної схеми.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах