Готуй лижі: біля Славського збудують новий гірськолижний курорт

Біля Славського збудують новий гірськолижний курорт. Фото: 112.ua (умоне)

Біля Славського збудують новий гірськолижний курорт. Фото: 112.ua (умоне)

Транспорт та інфраструктура
21 грудня 2020 15:42

У 2021 році біля Славського планують розпочати будівництво нового гірськолижного курорту, який в технічному плані випереджатиме своїх конкурентів. Загалом будівництво триватиме чотири роки.

Як пише видання Zaxid.net, землю для будівництва нового курорту на території Славської ОТГ викупив холдинг ОККО Group львівського бізнесмена Віталія Антонова.

У 2021 році інвестор планує розробити проект і розпочати будівництво курорту. Сума інвестицій складе 500 мільйонів доларів.

«Це дуже тривалий проект, який буде реалізовуватись близько чотирьох років. Він стартує в 2021 році. Зараз всі питання з землею вирішені, наступний крок - розробка проекту, проектно-кошторисної документації та початок будівельних робіт», – сказав заступник начальника управління туризму і курортів Львівської Облдержадміністрації Тарас Лозинський.

За словами Тараса Лозинського, новий гірськолижний курорт побудують за 15 км від Славсько, на території сіл Верхня Рожанка і Волосянка. Австрійські експерти приїжджали вивчати схили, висоту гір, інфраструктуру і ці населені пункти потрапили в стратегію.

Орієнтовна територія, де будуватимуть курорт. Фото: zaxid.netОрієнтовна територія, де будуватимуть курорт. Фото: zaxid.net

Лозинський розповів, що новий курорт в технічному плані буде випереджати Буковель на вісім-дев'ять років. На території комплексу облаштують лижні траси загальною протяжністю 60 км (Буковель має 50 км лижних трас). Реалізація проекту буде проходити в три черги.

Довідково: OKKO Group – це всеукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗС «ОККО» (концерн «Галнафтогаз »). До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів в сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. У холдинг також входить житлово-будівельна компанія «Ваш дім».

Нагадаємо, 17 грудня на Львівщині розпочав новий зимовий сезон гірськолижний курорт Буковиця.

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі до Славського

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах