Є відповідь: коли подорожчає проїзд у львівському транспорті

Коли подорожчає проїзд у львівському транспорті. Фото: АТП1 (умовне)

Коли подорожчає проїзд у львівському транспорті. Фото: АТП1 (умовне)

Транспорт та інфраструктура
28 квiтня 2021 13:41

У Львові планують змінити вартість проїзду у громадському транспорті з 7 до 10 гривень. Проїзд у львівських маршрутках має подорожчати одразу після Великодніх свят. Про це пише радіо «Львівська хвиля» з посиланням на власні джерела.

«Тарифи зростуть орієнтовно 10-го травня. За разову поїздку в автобусі доведеться заплатити 10 гривень. Стільки ж в трамваї та тролейбусі. Але це якщо купуєте квиток у водія. В кіоску або онлайн – дешевше», - йдеться в повідомленні.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Нагадаємо, у березні в Львівській міській раді відбулися обговорення пропозицій перевізників щодо зміни тарифу. За словами начальника управління транспорту міськради Ореста Олеськіва, економічно обґрунтований тариф, на думку перевізників, має становити 14 гривень.

«Ми заслухали перевізників і мешканців, які долучилися до обговорення через Zoom. На основі почутої думки громади і позиції приватних перевізників намагалися знайти компромісне рішення. Отож, пропонуємо 10 гривень на проїзд у автобусах, а в електротранспорті 10 гривень, якщо купити квиток у водія, 9 гривень при купівлі квитка в кіоску, та 8 гривень 50 копійок при купівлі квитка через електронні сервіси — QR-коди Приват24, SMS, Bluetooth, або термінали самообслуговування IBOX та EasyPay», — зазначив він.

Мешканців міста обурило можливе подорожчання проїзду у громадському транспорті. Львів’яни навіть зареєстрували петицію з вимогою зменшити вартість проїзду, однак ініціатива не набрала необхідної кількості голосів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах