Мерія хоче заборонити приміські маршрутки у Львові

Мерія хоче заборонити приміські маршрутки у Львові

Мерія хоче заборонити приміські маршрутки у Львові Фото: zaxid.net (ілюстративне)

Транспорт та інфраструктура
21 листопада 2021 11:41

Після смертельної ДТП з маршруткою №138 в центрі Львова у мерії вимагають заборонити курсування приміських автобусів у межах Львівської міської територіальної громади.

«Неодноразові звернення зі сторони міської влади до обласного департаменту транспорту не мають належного зворотного зв‘язку. І таке свавілля призводить до таких трагедій. Маю сподівання, що після цього випадку ми вже отримаємо належну реакцію щодо цього маршруту зі сторони області. Така ситуація просто не вкладається в голові. Щирі співчуття родині і близьким», - наголошує керівник міського управління транспорту Орест Олеськів.

Як зазначили в пресслужбі Львівської міської ради, з 1 січня 2021 року юридично діє Львівська міська територіальна громада. Тож до населених пунктів Львівської громади місто запустило нові комунальні маршрути. Попри те, паралельно курсують приміські маршрути, угоди на які укладені Львівською облдержадміністрацією ще до створення Львівська міської територіальної громади. Загалом таких маршрутів є 10. На думку представників міської ради, ці угоди повинні бути розірвані і відповідні автобуси мають припинити свою роботу. Щодо цього питання місто неодноразово зверталося до Львівської облдержадміністрації, однак нею жодних дій так і не було вчинено.

Нагадаємо, напередодні зранку, 20 листопада, на пішохідному переході на перехресті вулиці Дорошенка та проспекту Свободи в центрі Львова водій маршрутки №138 збив двох жінок. Одна з потерпілих зачепилася за кузов автобуса, який протягнув її ще кілька кілометрів – аж до кінцевої зупинки. Від отриманих травм нещасна померла. Загиблою є монахиня Латинського катедрального собору Львова Ольга Дуплеца, яка працювала на парафіяльній кухні плебанії.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах