У кар'єрі біля Львова збудують масштабний відпочинковий комплекс

Біля Львова на території Ясниського кар'єру збудують масштабний відпочинковий комплекс

Біля Львова на території Ясниського кар'єру збудують масштабний відпочинковий комплекс Фото: rivnefish.com

Транспорт та інфраструктура
23 листопада 2021 13:53

Біля Львова на території Ясниського кар'єру збудують масштабний відпочинковий комплекс з готелями, пляжами та спорткомплексом.

Начальник земельного управління Івано-Франківської ОТГ Назар Микичак розповів ZAXID.NET, що компанія «Маоріс» взяла ділянки кар'єру в оренду лише під промислове призначення. 

«Користувач приступив до облаштування території: прибрав сміття, зрізав чагарнки. За зміною цільового призначення він не звертався і нами жодних проектів по зміні цільового призначення землі не виготовлялось. Компанія виграла торги, з ними підписаний договір про оренду і вони сплачують орендну плату», – розповів Назар Микичак.

Компанія «Маоріс» орендує частину кар'єру з вересня 2021 року. Щоб розпочати будівництво, компанія має змінити цільове призначення землі, адже зараз ділянки мають промислове та транспортне призначення. За словами представників обласної та місцевої влади, необхідних для будівництва відпочинкового комплексу дозволів та документів не видавали.

На території Ясниського кар’єру розташовані три озера. Вона поділена на кілька земельних ділянок. Частина з них загальною площею близько 80 гектарів перебувають у державній власності і їх уже багато років орендує приватне товариство «Кар'єроуправління». Ця компанія займається видобутком піску біля кар’єру.

Ще близько 20 гектарів території кар’єру є у комунальній власності Івано-Франківської ОТГ, і з вересня 2021 року ці землі є в оренді львівської компанії «Маоріс». Згідно з даними кадастрової карти України, наразі призначення цих земельних ділянок – під промислове та транспортне використання. 

Нагадаємо, у Львові збудують великий урбан-парк. Це буде відкрита територія зі спортивними майданчиками, скейтпарком та зонами відпочинку у мікрорайоні Погулянка.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах