Яка ситуація з поселенням переселенців у готелях Львова та області

Яка ситуація з поселенням переселенців у готелях Львова та області

Яка ситуація з поселенням переселенців у готелях Львова та області Фото: loda.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
25 березня 2022 10:29

Сьогодні знайти місце у готелях чи хостелах Львова та області непросто, адже вони вщент заповнені людьми. Через військову агресію росії тисячі переселенців були змушені покинути власну домівку та шукати прихистку в інших містах чи навіть країнах. Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної державної адміністрації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами заступниці генерального директора готелю «Дністер» у Львові Олександри Гагаріни, всі місця їхнього закладу заселені від початку війни і ніхто практично не виїжджає.

Номери готелю «Дністер» недоступні у відкритих джерелах з урахуванням контингенту гостей. В основному тут проживають представники ООН, зокрема ЮНІСЕФ, посольств і консульств, журналісти. У приміщенні готелю створили притулок на 14 ліжок для жінок з дітьми, де передбачили безкоштовне проживання і сніданки.

У центрі реабілітації ветеранів ОУН-УПА «Говерла» в Моршині наймолодшою переселенкою є 4-місячне немовля. А найстаршій мешканці – 86 років. Наразі тут є 76 осіб з Київської, Харківської та Запорізької областей. Проживання та триразове харчування для цих людей безкоштовне.

У санаторії «Великий Любінь» безоплатно проживають та харчуються 269 вимушених переселенців, серед яких 79 дітей.

Старший адміністратор готелю «Золота форель» у селі Коростів Михайло Сухроменд розповів, що в їхньому закладі два номери здають безоплатно на потреби тимчасово переселених для військової адміністрації Сколівської громади. На сьогодні в готелі проживає 31 особа. Перевагу надавали людям з регіонів, де ведуться активні бойові дії або тимчасово окуповані, зокрема жінкам з дітьми, особам похилого віку, а також чоловікам 60+.

«Ціни на проживання за останні 1,5 року не збільшувалися. Вартість проживання в готелі з урахуванням сніданків по тарифу міжсезоння («низький сезон») не залежно від дати проживання. В ресторані також сформували пропозиції бюджетних комплексних обідів та вечеря», – поділився Михайло Сухроменда.

Зараз готель «Вежа Ведмежа» у селі Волосянка заповнений на 80%. Переважна більшість гостей приїхала з територій, де ведуться активні бойові дії. Для гостей діє знижка 20% на проживання. Поселяють всіх, хто звертається, в міру наявності вільних місць.

Готельно-відпочинковий комплекс «ТАОР Карпати» у Східниці з перших днів війни дотримується найнижчих тарифів на проживання. Також там надають допомогу усім потребуючим сім’ям.

До слова, у багатьох містах області заборонене поселення чоловіків призовного віку без згоди військового комісара.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах