Львів’яни пропонують перейменувати одну з вулиць на Героїв Бучі

Львів’яни пропонують перейменувати вулицю Чайковського на Героїв Бучі

Львів’яни пропонують перейменувати вулицю Чайковського на Героїв Бучі Фото: wikimedia.org

Транспорт та інфраструктура
21 квiтня 2022 15:44

Львів’яни пропонують перейменувати вулицю Чайковського на Героїв Бучі. Відповідне звернення до міськради з’явилося на сайті місцевих петицій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Автор документа Дедишин Володимир зазначив, що Львів – одне з тих міст, яке найретельніше виконує закон про декомунізацію. Потрібно рухатися далі і змінювати топографічні назви, які стосуються російських діячів.

«Одна з таких вулиць – затишна вулиця в центрі, яка носить імʼя російського композитора Петра Чайковського. Пропоную змінити назву вулиці на Героїв Бучі. Таким чином додатково вшанувати у Львові Героїв, які захищали місто-герой Бучу, так і жертв, які були закатовані руками російських терористів в Бучі», — йдеться у тексті петиції.

Збір підписів розпочався 14 квітня. Станом на 21 квітня петицію підписали троє людей із 500 потрібних голосів. До кінця збору підписів залишилось 53 дні.

Нагадаємо, названі на честь росіян львівські вулиці перейменують. Одну з вулиць у центрі пропонують назвати на честь львів′янина, громадського і політичного діяча, багаторічного ректора Львівського національного університету імені Франка, екс-міністра освіти і науки України Івана Вакарчука. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах