Андрій Садовий розповів про те, як Львів готується до зими

Андрій Садовий розповів про те, як Львів готується до зими.

Андрій Садовий розповів про те, як Львів готується до зими. Фото: facebook.com/Андрій Садовий.

Транспорт та інфраструктура
16 серпня 2022 12:04

Львів готується до зими. З огляду на те, що наша країна живе в час війни, сценарії проходження опалювального сезону можуть бути різними. Відтак, як наголошують у мерії, готуватися до зими має кожен на своєму рівні. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Кожного року Львів достатньо чітко входить в опалювальний сезон, і в нас в принципі не було жодних непередбачуваних ситуацій. У цьому році ми так само провели гідравлічні випробування, всі системи готові, але ми живемо в часі війни. Ви пам’ятаєте кадри лютого-березня, як люди грілися зимою на сході нашої країни. Чи можливі аномальні ситуації в нас тут, у Львові? Я думаю, так. Тому, що коли вдарили російські ракети по трьох підстанціях електропостачання, моментально виникли проблеми. Але, слава Богу, що ми, наприклад, для «Львівводоканалу» вибудували альтернативну систему подачі електроенергії і всі насосні станції працювали, люди цього навіть не відчули. Сьогодні наша задача - підготуватися до ситуації, яку важко взагалі уявити", - розповів міський голова Львова Андрій садовий.

Він наголосив, що дрова ніхто не відміняв. Вони завжди рятують в складний час, як і вугілля.

"Ми купуємо дуже багато буржуйок, тому що вони єдині, що може залишитися, якщо інше не працює. Я пригадую, коли до Львова приїжджала Ніно Катамадзе, щоб підтримати наших воїнів. Вона розповідала, що в часи окупації вони пів року в Грузії жили без тепла і без електроенергії. Ми повинні бути готові, ми повинні мати запас всього, що потрібно мати в першу чергу. Я - оптиміст. Я вірю, що ми з честю пройдемо всі ці випробування. Але я чітко знаю - береженого Бог береже», - сказав Садовий.

За словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, станом на сьогодні, 16 серпня, теплопостачальні підприємства міста вже замінили 4 кілометрів тепломережі. До початку сезону буде замінено ще 2 кілометри. До роботи вже готові ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» - найбільші об’єкти теплопостачання. Також відбуваються наради з головами ОСББ, з керівниками приватних і комунальних управляючих компаній, щоб проговорити різні ситуації готовності до зимового періоду.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах