У Замарстинівському парку Львова з'явився корабель – як ним користуватися

У Замарстинівському парку Львова з'явився корабель – як ним користуватися.

У Замарстинівському парку Львова з'явився корабель – як ним користуватися. Фото: facebook.com/zerowastelviv.

Транспорт та інфраструктура
06 вересня 2022 16:29

У Львові в Замарстинівському парку встановили корабель. Нова конструкція допоможе роздільно збирати шість видів відходів. Про це повідомили у громадській організації Zero Waste Lviv. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сортувальний корабель обладнаний відсіками для збору пластикових пляшок і кришечок з них, металу, скла, упаковок типу Tetra Pak та картону, а його вітрила – інформаційні банери.

У Замарстинівському парку Львова з'явився корабель – як ним користуватися.У Замарстинівському парку Львова з'явився корабель – як ним користуватися. Фото: facebook.com/zerowastelviv.

Екоактивісти зазначили, що такий корабель дозволить місту заощадити на прибиранні парку та вивезенні відходів, а також збереже околиці від забруднення.

"Попередньо ми провели аналіз морфологічного складу відходів у цьому парку, побачили співвідношення їх різних видів і те, скільки ресурсоцінних відходів попадає у смітник та скільки об’єму вони займають", – йдеться у повідомленні.

Конструкція передбачає окремі відсіки для шести різних типів відходів, що на сьогодні переробляються в Україні. Однак важливо, щоб містяни та гості Львова попередньо виливали залишки рідин та їжі, а коробки, бляшанки та ПЕТ-пляшки – стискали, відкрутивши кришки. У корабель має потрапляти тільки тара і упаковка.

Збирати сортоване сміття буде компанія-заготівельник вторсировини "Терра Рециклінг Львів" для подальшої переробки. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах