У Львові тестують перший львівський тролейбус із автономним ходом

У Львові тестують перший львівський тролейбус із автономним ходом

У Львові тестують перший львівський тролейбус із автономним ходом Фото: photo-lviv.in.ua

Транспорт та інфраструктура
17 лютого 2023 13:50

У Львові тестують перший львівський тролейбус «Електрон» із автономним ходом. Він зможе проїхати ще 20 кілометрів від'єднавшись від мережі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як пояснив керівник «Львівелектротрансу» Володимир Ковалів, перед випуском на маршрут роботу тролейбуса мають випробувати в різних кліматичних умовах. Аби побачити, наскільки ефективно він працюватиме при різних температурних режимах.

«Роботу тролейбуса з автономним ходом тестують наші працівники та виробник – компанія «Електрон». На цьому етапі тестування триватиме орієнтовно до середини березня. Також випробування будуть ще і влітку. Маємо побачити, наскільки ефективно він працюватиме як при мінусовій, так і при плюсовій температурах. Тролейбус тестують на маршрутах як з легкими, так і зі складними умовами експлуатації. Побачимо, як він себе зарекомендує в умовах міста. Після всіх випробувань тролейбус працюватиме на котромусь з наших маршрутів. Це буде у цьому році», - зазначив Володимир Ковалів.

У комунальному підприємстві кажуть, що в майбутньому, завдяки таким тролейбусам, можна було б розвивати існуючі тролейбусні маршрути без будівництва відповідної інфраструктури (прокладання тролейбусних ліній).

Нагадаємо, компанія «Електрон» доукомплектувала системою автономного живлення існуючий тролейбус. Отримавши додаткову батарею, він став важчим на 750 кг та втратив 3 сидіння для пасажирів. Проте зможе проїхати автономним ходом 20 км, а для «відновлення сил» потребуватиме лише 3-годинної підзарядки. Свій перший тестовий рейс тролейбус здійснив  у червні минулого року.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах