Скільки платять: у Львові розшукують 50 водіїв трамваїв і тролейбусів

Скільки платять: у Львові розшукують 50 водіїв трамваїв і тролейбусів

Скільки платять: у Львові розшукують 50 водіїв трамваїв і тролейбусів Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
10 липня 2023 12:06
Автор: Юрій Богун

Як повідомили у ЛКП «Львівелектротранс», на сьогодні на підприємстві є майже 30 вакансій водіїв трамваїв, та близько 20 – водіїв тролейбусів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

 Відтак, охочих запрошують опановувати ці професії та долучатися до команди. Постійний набір та паралельно безкоштовне навчання за цими спеціальностями проводить «Школа водіїв». Після успішного навчання випускникам гарантують офіційне працевлаштування, соціальний пакет та стабільну заробітну плату.

Так, у групі, яка найближчим часом розпочне навчання за спеціальністю «водій тролейбуса», ще є 3 вільні місця. Попередня група уже закінчила навчання, водії проходять стажування на маршрутах. Паралельно тривають навчання і для майбутніх водіїв трамвая.

«Сьогодні, для оптимальної роботи електротранспорту, потребуємо близько 50 водіїв трамваїв та тролейбусів. Запрошуємо опановувати ці професії як чоловіків, так і жінок – стать і вік не є визначальними. Головне – бажання вчитися та готовність працювати», - зазначив керівник  ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів.

До слова, серед учнів, що навчаються за спеціальністю «водій трамвая», більшість – жінки (60%). А серед тих, хто готується стати водіями тролейбуса, 80% - чоловіки.  Віковий діапазон учнів «Школи водіїв» - широкий: від 21 до 59 років.

Додамо, у Львові у 2022 році середня заробітна плата водія тролейбуса склала 21 тис. грн, а водія трамвая – 19 тис. грн.

Нагадаємо, навчання у «Школі водіїв» триває усього три місяці: два – теорія, один – практика. Практичні заняття відбуваються на усіх маршрутах та на усіх марках тролейбусів та трамваїв.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах