Після запровадження «ЛеоКарт» тарифи на проїзд у Львові зміняться

Після запровадження «ЛеоКарт» тарифи на проїзд у Львові зміняться.

Після запровадження «ЛеоКарт» тарифи на проїзд у Львові зміняться. Фото: Юрій Богун.

Транспорт та інфраструктура
20 листопада 2023 09:03

Із запровадженням безготівкової оплати проїзду у всьому громадському транспорті Львова проїзд у автобусах, трамваях і тролейбусах подорожчає. Про це під час засідання міської комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності повідомив керівник департаменту мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, з 11 грудня в усіх видах міського громадського транспорту можна буде розрахуватися банківською карткою або пристроєм із NFC [технологія безконтактної оплати]. Крім цього, з 15 листопада, кожен мешканець Львова зможе придбати транспортну картку «ЛеоКарт». 

Також міська рада має затвердити нові тарифи на проїзд таким чином, аби пасажирам було дешевше користуватися «ЛеоКарт», а саме:

  • оплата «ЛеоКарт» – 13 грн за одну поїздку;
  • оплата банківською карткою – 15 грн за одну поїздку;
  • оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку.

Ці тарифи орієнтовні, точні розрахунки до 11 грудня має затвердити виконавчий комітет Львівської міськради. Пізніше тарифи на квиток у водія за готівку зростуть іще, аби стимулювати львівʼян переходити на безготівку.

Додамо, що різні види абонементів, а також пересадкові квитки на всі види транспорту планують запровадити у 2024 році. Водночас ще у грудні 2021 року виконавчий комітет Львівської міськради ухвалив рішення щодо вартості абонементів, які мали почати діяти після впровадження е-квитка. Згідно з цим рішенням, вартість місячного абонемента становить 420 грн, а річного – 3650 грн. Вочевидь, ці тарифи теж переглянуть.

Зараз же проїзд у міських автобусах коштує 15 грн, у електротранспорті – 10 грн готівкою у водія і 8,5 грн – у додатку «Приват24».

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах