Не пропустіть: 13 кращих подій цього вік-енду у Львові


фото afishalviv.net

фото afishalviv.net

Дозвілля та їжа
30 сiчня 2015 16:21
 

Фото:ua-travelling.com

фото:ua-travelling.com

Лише два тижні відділяє нас від дня всіх закоханих  -Святого Валентина, а це   значить, що  панувати зимі залишилось недовго.  І хоч сонечко ще не таке золоте і радісне, як  навесні, та її запах вже літає в повітрі. А щоб не засмучували короткі дні, холоди і життєві негаразди, побувайте на цікавих концертах, виставках, виставах і подаруйте собі ендорфіни радості.

Vgorod  підібрав для вас найцікавіші  події, які  пройдуть у Львові цими вихідними.

 СУБОТА


"Не бійся жити" 


Не пропустіть: 13 кращих подій цього вік-енду у Львові фото

Фото: doba.te.ua

До Львова зі своїм акустичним концертом приїхала відома  співачка, народна артистка України Марія Бурмака. Вона написала понад 150 пісень, багато з яких стали саундтреками історичних подій української історії "Ой, не квітни, весно", "Ми йдемо", "Він іде по воді" і інші. Співачка випустила 11 авторських альбомів, серед яких альбом дитячих пісень.

На акустичному вечорі, який співачка подарує львів'янам, Марія виконає, крім своїх старих хітів, і зовсім нові композиції.

На львівському концерті прозвучать пісні "Ми йдемо", "Не бійся жити", "Тінь по воді", "Сонцем, небом, дощем", "І якщо колись", "Не забувається любов" та багато інших композицій.

 Коли: вхід - 18:00, початок – 19:00

Де: Віденська кав”ярня


Rude(Kyiv) та Стояк #1 (Zp)


Фото:punk.org.ua

фото:punk.org.ua

Група Rude(Kyiv) була створена ще в 2007 році друзями, які хотіли донести дух справедливого бунтарського серця прогресивної молоді за допомогою улюбленої хлопцями оі!/street punk музики.

Як заявляють учасники групи: "Ми граємо музику без політичного підтексту, бо в нашій свідомості ці речі не можуть бути сумісними.  Ми віримо в здоровий глузд, гаряче серце і міцні кулаки". 

Гурт Стояк #1(Zp) проводить андеграундну діяльність, а тексти пісень гурту містять у собі соціальний протест і відмову від свобод, запропонованих державою. Так що згадаймо молодість і попанкуймо на концерті цих груп.

Коли: 19:00

Де: Арт-паб СубКультура


 "Скажена квітка"


Фото:lviv.vgorode.ua

фото:lviv.vgorode.ua

Якщо вже говорити, то говорити мовою музики, де головною прикрасою стане українська мелодія та ідея. Так собі вирішили п'ятеро друзів і створили гурт "Скажена Квітка". Свій стиль музиканти колективу іменують альтернативним етно-джазом, маючи на увазі  велику кількість непарних розмірів, напористу ритм-секцію, атмосферні імпровізації на клавішних інструментах, а також наявність електроніки і етнічних духових.

Учасники колективу, використавши досвід роботи в колективах Pasito, JacuzziProjectта, SoundOrigamiGroup, прийшли до абсолютно нової та унікальної для України музичної форми, де рухомою силою виступає сценічна робота найяскравішої вокалістки Дніпропетровська.

 Коли: 20:30

 Де: Ресторан імпровізацій Грушевського cinemajazz


 Funk Rock Party


 Фото:afishalviv.net

Кавер-гості вечора – гурт CoverJam

Пісні, які ви вже тисячу разів слухали, можуть мати нове звучання. І в цьому є нагода переконатись, прийшовши в суботу в Undegraund. Саме там  ви отримаєте можливість послухати лайв від CoverJam. A  T-One i Rude зроблять усе, щоб вам розходитись не захотілось і після концерту.

Так це, чи не так, вирішувати і слухати вам. Цілком можливо, що  у цьому є сенс.

Коли: 22.00

Де: нічний клуб Undegraund


 "Жир-Щур" 


Виставка Володимира Топія. Автор пропонує три історії:

 1….- "Влодик ходи сюда, тут щур в гаражу, в шланг заліз…"

2. Ніч, "Детенпула". Юрій Щуроборець на табуреті в трусах з списом в руках вбиває злого щура…

3. Знаряддя: вудочка, сало (солонина), вчення "Дзенн", поза "Лотоса". Кухня людина в медитаційному піднесенні…" 

 Вже назви цих історій, типового галицькі, з гумором, викликають щиру посмішку. Але, як кажуть в народі, краще один раз побачити, ніж 100 разів почути.

Де : Галерея Detenpyla gallery

Галерея Detenpyla gallery  працює за телефонним дзвінком.

Бажаючим потрапити на виставку - потрібно зателефонувати або написати листа та домовитись про зустріч.

тел.: 0935129544, 0639407881

email: detenpyla-gallery@ukr.net


"Циліндр" 


Фото:www.zankovetska.com.ua

фото:www.zankovetska.com.ua

 "Циліндр" - це  одноактна п'єса-комедія за Едуардо де Філіппо, яку він написав в 1966 році.

Дві подружні пари, щоб віддати борг за квартиру, придумали нехитру схему – обманювати перехожих чоловіків, заманюючи їх у пастку красою жіночої постави. Але навіть ідеальний план може мати збій, що призводить до скидання масок. Маски – це так по-італійськи! Гра у пристрасті. Як віднайти справжні почуття? Чи є у цьому потреба?

"Кожна сім’я, коли їй доводиться скрутно, повинна мати під рукою хоча б один такий капелюх, що висить до пори до часу на вішаку…" Аби виплутатися зі скрути, абсолютна більшість не гребує засобами. На що ми здатні заради досягнення бажаного?

Тривалість вистави — 120 хв.

Коли: 18:00

Де: Національний український академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької


"Кармен"


Фото:opera.lviv.ua

Фото:opera.lviv.ua

Французька опера в чотирьох діях, написана композитором Жоржем Бізе.

На міському майдані в Севільї, біля тютюнової фабрики, розташувався караульний пост. У жвавому натовпі снують драгуни, вуличні хлопчаки, робітниці тютюнової фабрики зі своїми кавалерами.
З'являється Кармен. Темпераментна і смілива, вона звикла верхо­водити над усіма. Зустріч із драгуном Хозе пробуджує у ній пристрасть. Її хабанера — пісня вільної любові — звучить, як виклик Хозе, а квітка, кинута до його ніг - обіцяє кохання. Прихід нареченої Хозе Мікаели примушує його на мить забути про зухвалу циганку. Він згадує рідне село, оселю, матір, поринає у світлі мрії.
І знову Кармен порушує спокій. Цього разу вона розпочала сварку на фабриці і Хозе повинен супроводити її в тюрму. Але чари циганки-всесильні. Підкорений ними, Хозе порушує наказ і допомагає Кармен утекти...

Коли: 18:00

Де: Львівський національний академічний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької.

Вартість квитків: 40-200 грн.


 "Готель поміж двох світів"


Містична історія про таємниче місце між небом та землею, між життям та смертю, про героїв, які не за власним бажанням опиняються у готелі поміж двох світів, але покинути самостійно його не можуть. Тільки Доктор С приносить звістку про те, хто зможе знову повернутися до реальності, а кому доведеться вирушити на дивному ліфті у невідомість.

Саме тут, в ірреальному світі, герої переживають ті емоції та почуття, які їм не судилося пережити за життя. Вони люблять, вірять, сподіваються, безжально ламають звичні людські стереотипии,заради високої істини очищення…

Коли: 19:00

Де: Львівський драматичний театр імені Лесі Українки.

Вартість квитків: 30-45 грн.


"Дванадцята ніч"


Фото:versii.cv.ua

Фото:versii.cv.ua

Можна пригадати сюжет "Дванадцятої ночі", пригадати театр "Глобус", навіть "Короля Ліра" або "Гамлета", але в театрі імені Леся  Курбаса склався свій образ та тлумачення не тільки сюжету англійської історії. Але й вічної історії — історії кохання. Кохання, образу кохання, яке створює уява, мрія...

Актори  на сцені  досліджують обставини і себе в цих обставинах. Тобто образи? Напевно і своїх героїв, і себе.  

Вони ніби експериментують у своєму житті над своїм життям - і в ролі акторів, і самих себе… Адже це п’єса і про театр,і про акторів. Не може ж бути тільки про театр.  Сам сюжет, як стрічка Мебіуса, який має властивість неорієнтованості.   І за годинниковою стрілкою, і  проти. - Ми повернулися на початок? Це кінець? Початок?- Кожен вирішує сам.

Коли: 19:00

Де: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса.

Вартість квитків: 30-45 грн.

НЕДІЛЯ


 Laura&KristinaMarti


Фото:thenordar.com

фото:thenordar.com

У Львові запрезентують вірменський етно-джаз.

Сестри Марті разом з друзями творять чудову роботу, цікаву з різних точок зору. Незважаючи на всю орієнтальну вишуканість мелодій і візерунчастість ритмів, це – дуже європейська, по суті, музика. І справа навіть не стільки в джазовому ключі, як  у вмінні уникнути зайвого, що, при такому багатстві й емоційному насиченні музики, скидається на справжній подвиг.

За стилем програма є злиттям вірменського мелосу і сучасного європейського джазу. Проект Laura & Kristina Marti існує п’ять років.  У складі команди грають одні з кращих джазових музикантів України.

Коли: 18:00

Де: Львівська обласна філармонія


Джаз від Віталія Іванова


Концерт саксофоніста з Кракова Віталія Іванова та київської виконавиці Наталії Лєбєдєвої (фортепіано), з якого почнеться другий етап проекту "Концерти Миру".

Проект розпочався у грудні минулого року під час міжнародного фестивалю "Jazz Bez". Нагадаємо, міжнародний джазовий фестиваль "Jazz Bez" - це десятиденний джазовий марафон, що одночасно відбувається у більш ніж десяти містах України та Польщі.

Коли: 20:00

Де: Арт-кав’ярня "Квартира,35"

Вхід: вільний


"Так казав Заратустра" 


Не пропустіть: 13 кращих подій цього вік-енду у Львові фото 1

aото: vgolos.comua

Це театральна спроба перенести думки Ніцше у сьогоднішні українські реалії.

Проект "Геть від Заратустри" — спроба драматурга Кліма та режисера Володимира Кучинського театральними засобами осмислити кризу українського суспільства, пропустивши свої думки крізь призму одного з найвідоміших європейських філософських творів "Так казав Заратустра" Фрідріха Ніцше.

Можна сказати, що проект орієнтовано,насамперед,на пошук духовних джерел, драйву життя через форми слова, пластики, співу, візуального оформлення...

Коли: 19^00

Де: Львівський академічний театр імені Леся Курбаса

Вартість квитків: 80-100 грн.


 "Том, Дік, Гаррі"


Фото:afisha.vashmagazin.ua

aото:afisha.vashmagazin.ua

Одна з останніх п’єс сучасного англійського комедіографа Рея Куні "Том, Дік, Гаррі" вражає своєю історією про молодих людей, які у влаштуванні щасливого життя та пошуках грошей перетворюють її в надзвичайно кумедні ситуації і не залишають глядача ні на хвилину без посмішки на обличчі.

Вистава "Том, Дік і Гаррі" -  є легким, пластичним і доволі динамічним дійством, яке спроможне вихопити з буднів і подарувати свято.

Коли: 18:00

Де: театр "Воскресіння"

Докладно про всі заходи, які відбуваються у Львові - у нашій АФІШІ

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах