Хлопця з ДЦП у Львові не пустили у спортклуб

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
15 лютого 2016 18:54

Ще не вщух скандал з Романом Кисляком, переселенцем з Донбасу, якого вигнали з ресторану у Львові, як з'явився новий прецедент.

Нагадаємо, У Львові чоловіка із ДЦП офіціант вигнав з ресторану .

Львів'янину Остапу Стаднику , який хворіє на дитячий церебральний параліч, не дозволили користуватися басейном  у спорткомплексі Sportlife на Сихові. Фізичні заняття  для   Остапа вкрай необхідні для підтримання фізичного здоров'я. У телефонній розмові працівники закладу мотивували йому свою відмову тим, що не  його візок не проїде через турнікет, а колеса візочка спричинять антисанітарію. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Katrin Roinska:

"Якщо нарешті суспільство готове підняти тему ?дискрімінації людей з особливими потребами, також хочу поділитися історією свого близького друга. З Ostap Stadnyk знайома вже понад 10 років і буквально з першої хвилини нашої розмови я відчула, що нарешті матиму найкращого товариша. Остап надзвичайно відкрита та товариська людина і в своєму житті досяг вже дуже багато. Незважаючи на навчання в домашніх умовах школу закінчив на відмінно, а опісля отримав червоний диплом по англійській фіології в Національному університеті Івана Франка і на сьогоднішній день дає приватні уроки з англійської мови як для школярів так і для дорослих. Остап також веде активну громадську діяльність, є одним з організаторів зустрічей молодих людей з діагнозом ?ДЦП (ГО "Відкриті серця"). Я з радісттю з Остапом відвідую різноманітні мистецькі події, також ходимо в кавярні і на привелике щасття до нас переважно відносяться дуже позитивно, здебільшого не хочуть брати гроші за вхідні квитки (хоч на безкоштовних вхід ніхто не претендує, хіба наприклад проїзд у транспорті, що належить по закону), допомагають подолати сходинки як працівники так і звичайні перехожі. Але крім культурного та робочого життя Остапові (тим більше в його малорухомому становищі) необхідне і фізичне навантаженя, лікарі радять займатися плаванням. Найближчий заклад, що знаходиться до місця проживання є "Спортлайф", що на Сихові (саме в цьому р-ні проживає мій друг). Та вже другий рік поспіль Остап не може потрапити в цей заклад. Два роки тому працівник не соромився просто у вічі сказати, "що такий клієнт буде своїм виглядом відлякувати клієнтів", тоді навіть голова сихівської адміністрації п.Ірина Михайлівна написала листа (копія є в Остапа) щоб пояснили ситуацію але відповіді так і не отримали на сьогоднішній день. Пройшло 2! роки і Остап знов наважився звернутися за придбанням абономента але на цей раз в телефонній розмові повідомили, що його не допустять до закладу, оскільки ЙОГО ВІЗОК НЕ ПРОЇДЕ ЧЕРЕЗ ТУРНІКЕТ!!! А КОЛЕСА ВІЗОЧКА СПРИЧИНЯТЬ АНТИСАНІТАРІЮ! Мені взагалі дивно як дозволяють відкривати такі заклади, котрі не відповідають нормам. Вірячи у силу мережі, сподіваюся ,що це допоможе людині нарешті потрапити у заклад, де по закону має право користуватися кожна людина, особливо коли їй це справді життєво необхідно. Давайте змінювати суспільство разом!"

Хлопця з ДЦП у Львові не пустили у спортклуб фото

Хлопця з ДЦП у Львові не пустили у спортклуб фото 1

  Львів у новинах:  

Таксист із ДЦП якого вигнали з ресторану у Львові: "Я не хочу жити, бо я є тягарем" (відео)

Хлопець із ДЦП, якого вигнали з ресторану у Львові, прокоментував інцидент

Марина Порошенко запросила на каву переселенця з ДЦП, якого вигнали з ресторану у Львові (відео)

Мер Львова також запросив на каву таксиста з ДЦП Романа Кисляка

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах