У Львові відкрили першу в Україні майстерню для ремонту інвалідних візків

фото з сайту pravdanews.info

фото з сайту pravdanews.info

Події
02 червня 2016 09:31

1 червня, у Львові на базі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону за участі представників програм НАТО в Україні та керівництва Військово-медичного департаменту Міноборони відкрито першу в Україні ерготерапевтичну кімнату із спеціалізованим реабілітаційним обладнанням та візкову майстерню для обслуговування і ремонту інвалідних візків, придбаних за кошти Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації, інформує tvoemisto.tv

Як повідомив начальник клініки нейрохірургії та неврології відділення відновного лікування госпіталю Ростислав Данилков, упродовж 2014-2016 років послуги відновного лікування у клініці отримало понад 500 осіб. Переважна більшість з них – учасники АТО.

У візковій майстерні військового госпіталю параолімпійський чемпіон із пауерліфтингу Павло Козак допомагатиме в налаштуванні візків під спинальних пацієнтів, учасників АТО,  щоби вони могли в подальшому активно користуватись у повсякденному житті.

"Завдяки такій майстерні інвалідний візок можна підігнати під пацієнта від однієї до восьми годин. А тепер в госпіталі, це можна буде зробити простіше,  адже поки виконується робота, пацієнт може відпочити у палаті", – розповів спортсмен Павло Козак.

У кімнаті ерготерапії пацієнти матимуть змогу навчитися використовувати адаптовану кухню, здобувати навички того, як призвичаїтись до домашніх умов, діяти в повсякденному житті, використовуючи додаткові засоби і адаптовані способи виконання дій, здійснювати самообслуговування, вести активний незалежний спосіб життя. 

Трастовий фонд, який здійснює допомогу пораненим українським бійцям засновано за підсумками Уельського саміту НАТО у 2014 році. Учасниками є 11 держав під керівництвом Болгарії, серед яких США, Нідерланди, Японія, Швеція, Литва, Угорщина, Туреччина. Практична фаза реалізації проекту з бюджетом 2, 25 мільйонів євро розрахована на 2 роки і розпочалася на початку 2016 року, після досягнення рівня наповнення Трастового фонду добровільними внесками. За цей період в рамках проекту вдалося вже реалізувати цілий пакет різних ініціатив.

Представник НАТО Рене Рой зазначив, що під опікою їхньої організації понад 30 трастових фондів. Однак фонд медичної реабілітації для українських бійців вони вважають одним з найважливіших своїх проектів у плані впливу на життя людей. Тому одним з отримувачів коштів фонду НАТО обрано військовий госпіталь у Львові, адже установа спеціалізується на лікуванні та реабілітації пацієнтів із важкими спинальними травмами.

Вже є попередні домовленості щодо закупівлі  ще двох комплектів реабілітаційного обладнання для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону. Це буде спеціалізоване обладнання для оснащення кімнати ерготерапії та додаткове відновне обладнання, яке є важливим у процесі реабілітації та відновлення після травм та поранень різного ступеня важкості.

Львів у новинах:

У Львові розпочали випробування модернізованого трамвая радянської доби "Tatra" 

У Львові перенесли кінцеву зупинку приміських маршрутів 

У Львові відкриють автентичний майданчик: де і коли 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах