Молися вдома: львів'янам дозволили не ходити на богослужіння через коронавірус

УГКЦ дозволила парафіянам не ходити на богослужіння через коронавірус

Українська греко-католицька церква дозволила своїм парафіянам не ходити на богослужіння через загрозу поширення коронавірусу. Людей похилого віку і батьків із малими дітьми заохочують молитися вдома, бо вони перебувають у зоні найбільшого ризику.

"Ми зобов’язані дотримуватися всіх правил, які випливають з певних розпоряджень органів державної влади. У цей час Великого посту дотримуймося домашнього молитовного правила. Можна користати із трансляцій богослужінь за посередництвом сучасних засобів комунікації", — Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Коронавірус в Україні: чи безпечно ходити до церкви

За його словами, вірянам, які не хочуть пропускати богослужіння у храмах, передусім слід дотримуватися там правил особистої гігієни. У цей період може бути оправданим не торкатися і не цілувати ікон. Натомість, хто почувається хворим або знає, що був у приміщенні чи в контакті з особою, яка має ознаки цієї хвороби, варто самоізолюватися, не виходячи із дому. У церквах також посилять заходи протиепідемічної безпеки.

"Ми закликаємо до посиленої молитви, насамперед за здоров’я. Ця молитва лунає постійно, але тепер нехай вона буде посиленою. Молімося за здоров’я всіх, зокрема старших і дітей — тих, хто найслабший між нами. Особливо молімося за тих, які уражені коронавірусом", — додав Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому. Від четверга, 12 березня, до п'ятниці, 3 квітня, у всіх навчальних закладах Львова вводять карантин.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости