Без паніки: аптеки та продуктові магазини під час карантину працюватимуть цілодобово

Аптеки та продуктові магазини на час карантину працюватимуть цілодобово

На час карантину, до 3 квітня, продуктові магазини та аптеки закликають працювати цілодобово, або ж збільшити графік роботи.

Як повідомили в пресслужбі ЛМР, таке рішення було прийняте сьогодні, 13 березня, на позачерговому засіданні комісії з питань ТЕБ і НС.

Цілодобовий режим роботи аптек та продуктових магазинів повинен розвантажити каси та посприяти уникненню скупчення великої кількості людей.

Черги за продуктами і порожні кав’ярні: у Львові розпочався перший день карантину

"Це потрібно для того, що люди могли прийти і купити необхідних товар в зручний час, уникаючи масового скуплення осіб. Окрім того потрібно проводити максимальне провітрювання таких приміщень, адже кондиціонування не допомагає. Повинен бути природний потік повітря", — пояснив мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, ввечері, 11 березня, у львівських торгових центрах люди масово скуповували продукти через оголошення тритижневого карантину. Здебільшого покупці розбирають з полиць крупи, макарони, воду, а також засоби особистої гігієни (туалетний папір, антисептики, мило, пральні порошки). В деяких супермаркетах Львова полиці після такої навали залишились зовсім пустими.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня у Львові діятиме карантин. У місті обмежили проведення масових заходів (200 і більше осіб), заборонили групові поїздки молоді та дітей за кордон, а також рекомендували роботодавцям не допускати до роботи хворих на ГРВІ. Крім того, карантин ввели у всіх навчальних закладах.

Додамо, що у Львові задля боротьби з коронавірусом, у публічних місцях встановлюють дозатори з антисептиками для рук. З 26 лютого в львівському аеропорту запровадили особливий режим. Всім пасажирам, які прилітають до Львова вимірюють температуру. На залізничному вокзалі облаштували медичний пункт з обладнанням для тимчасової ізоляції хворих. Голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький розповів, де перебуватимуть хворі на коронавірус у випадку їх виявлення на Львівщині. Задля боротьби з коронавірусом комунальні перевізники Львова провели додаткові заходи з дезінфекції рухомого складу. Окрім цього, до львів'ян з високою температурою сімейні лікарі виїжджатимуть додому.

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости